Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Συνεχίζει και σήμερα (Πέμπτη, 23/7/20) ο ΓΔ την από διμήνου πλαγιοκαθοδική τάση

Συνεχίζει και σήμερα (Πέμπτη, 23/7/20) ο ΓΔ την από διμήνου πλαγιοκαθοδική τάση

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Νέα πτώση σημειώνει σήμερα η αγορά με τον ΓΔ να χάνει -1,30% (στις 639 μονάδες, στις 3.20 μμ) με μέτριο τζίρο (45 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με τους βορειοευρωπαικούς και αμερικανικούς δείκτες να έχουν σχεδόν επανέλθει στα προ-κορονοιού επίπεδα.

Αιτίες της αδυναμίας του ΧΑ είναι οι προχθές από εμάς αναφερθείσες, τα ελληνοτουρκικά και η πτώση του τουρισμού και πολλών επαγγελμάτων.

Στο γράφημα βλέπουμε την καμπύλη του ΓΔ να έχει σαφή bearishg εμφάνιση με από διμήνου συνεχόμενες κατερχόμενες τοπικές κορυφές με κίνδυνο η πλαγιοκαθοδική τάση να ακολουθηθεί από καταρράκτη.

Εμείς δεν θα πουλήσουμε αν δεν διασπασθεί πρώτα η στήριξη – χαμηλό διμήνου του ΓΔ των 629 μονάδων.

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ όπως φαίνεται, δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Πτωτικά κινούνται τα ¾ της ομάδας των 50 εμπορεύσιμων μετοχών που παρακολουθούμε ενώ καμία μετοχή δεν πετυχαίνει μεγάλη άνοδο άνω του +3% σε σύγκριση με 5 μετοχές, τις τραπεζικές ΑΛΦΑ, ΠΕΙΡ, ΕΥΡΏΒ συν τις μη τραπεζικές ΒΙΟ και ΠΛΑΙΣ που σημειώνουν πτώσεις χειρότερες του -3%.

Το κύριο συμβάν της σημερινής ημέρας είναι η μεγάλη πτώση των τραπεζών με τον ΔΤΡ να χάνει -4,10% πλησιάζοντας την στήριξη – πωλητικό στροφέα των 330 μονάδων (τρέχουσα τιμή 337). Αν σπάσουν οι 330 μονάδες του ΔΤΡ, θα είναι πιθανόν να σπάσει και η στήριξη των 629 μονάδων του ΓΔ.

Σήματα πωλήσεων με καθοδική διάσπαση έγκυρης στήριξης – χαμηλού διμήνου δίνει σήμερα ο ΙΚΤΙΝ ενώ καμία δεν δίνει αντίστροφο σήμα αγορών.

Κινδυνεύουν να δεχθούν τέτοια σήματα πωλήσεων με καθοδικές διασπάσεις έγκυρων στηρίξεων οι, ΟΤΟΕ, ΣΑΡ, ΑΒΑΞ, ΜΟΗ και ΠΛΑΙΣ.

Αντίθετα, κοντά στο να δώσουν αντίστροφα σήματα αγορών με ανοδικές διασπάσεις έγκυρων αντιστάσεων – υψηλών τριμήνου είναι οι, ΜΠΕΛΑ, ΙΝΤΚΑ, LAMDA και ΟΛΘ.

Καμία μετοχή δεν πετυχαίνει σήμερα νέα υψηλά τριμήνου ενώ νέα χαμηλά ιδίου διαστήματος σημειώνουν οι ΕΧΑΕ και ΟΛΥΜΠ.

Τέλος, καμία μετοχή δεν διακινεί σήμερα μεγάλους όγκους, γεγονός που μειώνει την σημασία της σημερινής πτώσης του ΓΔ.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text