Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ αντιδρά σήμερα (Τρίτη, 28 Ιουλίου 2020),ανοδικά από τα χαμηλά 40 ημερών των 626 μονάδων αλλά χωρίς ιδιαίτερα μεγάλους όγκους

Ο ΓΔ αντιδρά σήμερα (Τρίτη, 28 Ιουλίου 2020),ανοδικά από τα χαμηλά 40 ημερών των 626 μονάδων αλλά χωρίς ιδιαίτερα μεγάλους όγκους

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font


Δεν μας ενθουσιάζει η σημερινή συνεδρίαση καθόσον η ικανοποιητική άνοδος του ΓΔ (+1,40%, στις 634 μονάδες, στις 2.30 μμ) συνοδεύεται από μετριότατο τζίρο, μικρότερο των 50 εκατ προβλεπομένων στο κλείσιμο.

Η τάση του ΓΔ είναι καθαρά καθοδική, με όλους τους δείκτες τάσης, από βραχυχρόνιους έως μακροχρόνιους, να φέρουν αρνητικές ενδείξεις, η ισχυρή ανοδική αντίδραση του Απριλίου – Μαίου κινδυνεύει να καταρρεύσει και ίσως εμείς θα πρέπει σταδιακά να αυξήσουμε τα μετρητά μας εις βάρος των μετοχών.

Η απαισιοδοξία μας θα αναστραφεί μόνον αν ο ΓΔ γυρίσει άμεσα δυνατά θετικός και διασπάσει ανοδικά τον ΕΚΜΟ30 των 648 μονάδων, το στρογγυλό ψυχολογικό επίπεδο των 650 μονάδων και κυρίως την κορυφή Τ των 662 μονάδων που σε λίγες μέρες θα καταστεί σηματοδότρια αγορών Υψηλό Κλείσιμο 20 ημερών.

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά περίπου με 2/3 μετοχές και 1/3 με μετρητά, δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Τα 4/5 των εμπορεύσιμων μετοχών αυτή τη στιγμή κινούνται ανοδικά αλλά καμία μετοχή δεν σημειώνει μεταβολή πέραν του ±3% κάνοντας την συνεδρίαση να εμφανίζεται σαν «αναμονής» και όχι αντιστροφής.

Ομοίως, καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών ή πωλήσεων με ανοδική ή αντίστοιχα καθοδική διάσπαση αντίστασης ή στήριξης.

Ωστόσο, διακρίνουμε 5 μετοχές που κινούνται πολύ κοντά σε έγκυρη αντίστασή τους που σημαίνει ότι με μια μικρή άνοδο της αγοράς (πχ με τον ΓΔ να ανακτά τις 650 μονάδες), αυτές οι μετοχές πιθανότατα θα δώσουν πρώτες σήματα αγορών. Και είναι οι, ΔΕΗ, ΜΥΤΙΛ,  ΠΛΑΘ, ΙΝΚΑΤ και ΜΠΕΛΑ.

Νέα υψηλά τριμήνου δεν σημειώνει σήμερα καμία εμπορεύσιμη μετοχή ενώ νέα χαμηλά σημειώνει ο ΙΚΤΙΝ.

Οι τράπεζες πετυχαίνουν σήμερα τις μεγαλύτερες ανόδους (ΔΤΡ +1,85% έναντι ΓΔ +1,35%) αλλά κατά τα 12 τελευταία χρόνια οι περισσότερες ανοδικές τους αντιδράσεις αποτυγχάνουν.

Περισσότερο μας εντυπωσιάζουν σήμερα τρεις μετοχές, οι ΔΕΗ και ΤΕΝΕΡΓ θετικά καθώς κινούνται στα υψηλά διετίας τα οποία κοντεύουν να τα ξεπεράσουν, αλλά μας προβληματίζει η ΛΑΜΔΑ που μετά τις πρόσφατες πωλήσεις της Μ Λατση, η μετοχή κινείται κοντά στα χαμηλά και όχι στα υψηλά τριμήνου.

Θα επανέλθουμε αύριο σε απροσδιόριστη ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text