Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | «Χαμένη χρονιά» το 2019 για την Κυριακούλης

«Χαμένη χρονιά» το 2019 για την Κυριακούλης

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
«Χαμένη χρονιά» το 2019 για την Κυριακούλης

Τι δήλωσε ο πρόεδρος της εισηγμένης εταιρείας κ. Θεοφάνης Κυριακούλης, στο πλαίσιο της χθεσινής ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων. Οι επιπτώσεις από την πανδημία και οι προσδοκίες για μια σαφώς καλύτερη χρονιά το 2021.

Υποχώρηση της τάξεως του 40% έως 50% αναμένει φέτος στις εργασίες της η Κυριακούλης Μεσογειακές Κρουαζιέρες Ναυτιλιακή, λόγω των επιπτώσεων που έχει επιφέρει στην αγορά ενοικίασης σκαφών αναψυχής η πανδημία Covid-19.

«Βιώσαμε το τρίμηνο Απριλίου-Μαΐου-Ιουνίου, το οποίο ήταν ουσιαστικά νεκρό για εμάς, ενώ στη συνέχεια κάτι άρχισε σταδιακά να κινείται. Κανείς σήμερα δεν μπορεί να προβλέψει με ασφάλεια το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα, καθώς κάθε μέρα υπάρχουν νέες κρατήσεις αλλά και ακυρώσεις», δήλωσε ο πρόεδρος της εισηγμένης κ. Θεοφάνης Κυριακoύλης, στο πλαίσιο της χθεσινής τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας, συμπληρώνοντας:

«Η αγορά μας αντιμετωπίζει κυρίως τρεις κατηγορίες προβλημάτων: Πρώτον, υπάρχουν αρκετές χώρες οι οποίες εξακολουθούν να διατηρούν τα απαγορευτικά μέτρα. Δεύτερον, υπάρχει δυσκολία αρκετών τουριστών να μεταβούν αεροπορικώς στη χώρα, λόγω των μειωμένων δρομολογίων φέτος, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019 (ενδεικτικό στοιχείο ότι καλύτερη πορεία έχει η εταιρεία σε χώρες όπου οι τουρίστες τις προσεγγίζουν οδικώς, όπως η Κροατία). Και τρίτον, υπάρχει μια ομάδα τουριστών (κυρίως αυτή των μεγαλύτερων ηλικιών) η οποία φοβάται και αποφεύγει τις διακοπές, αν και ο θαλάσσιος τουρισμός αποτελεί τον ασφαλέστερο τρόπο διακοπών».

Μια τόσο μεγάλη μείωση του φετινού κύκλου εργασιών εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε ζημιογόνο αποτέλεσμα τη φετινή χρήση, λόγω της ύπαρξης σταθερών λειτουργικών εξόδων.

«Φέτος, θεωρούμε πως θα έχουμε μια χαμένη χρονιά, από την άλλη πλευρά όμως θέλουμε να ελπίζουμε σε μια καλή σεζόν το 2021. Ο θαλάσσιος τουρισμός δεν έχασε την ομορφιά του, κάθε άλλο, και έτσι είναι πολύ πιθανόν πως όσοι δεν ταξίδεψαν φέτος, θα το πράξουν του χρόνου, όταν με το καλό θα έχουμε ξεπεράσει την πανδημία», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κυριακoύλης.

Τέλος, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις μετόχων, η διοίκηση της εισηγμένης εταιρείας, σημείωσε, μεταξύ άλλων:

• Η απόφαση για μη διανομή μερίσματος, παρά το κερδοφόρο αποτέλεσμα του 2019, οφείλεται στην ανάγκη ενίσχυσης του ισολογισμού της έναντι των επιπτώσεων της πανδημίας. Ειδικότερα, το 2019 η εταιρεία σε ενοποιημένη βάση ανέβασε τον κύκλο εργασιών της από τα 28,4 στα 34,6 εκατ. ευρώ και τα καθαρά της κέρδη από τις 538 χιλ. στις 576 χιλ. ευρώ.

• Η εταιρεία ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στη διεκδίκηση μαρίνων που πρόκειται να ιδιωτικοποιηθούν, με ενδεικτική περίπτωση αυτή της Ιτέας. Ο τρόπος και το σχήμα της διεκδίκησης θα εξετάζεται κατά περίπτωση.

• Έγιναν κάποιες χρονικές μετακυλίσεις υποχρεώσεων, με στόχο την προληπτική τόνωση της ρευστότητας.

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text