Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | Τραμπ: Προτείνει αναβολή των εκλογών

Τραμπ: Προτείνει αναβολή των εκλογών

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Τραμπ: Προτείνει αναβολή των εκλογών

O πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, προτείνει μέσω Twitter να αναβληθούν οι προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

«Βόμβα» έριξε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, προτείνοντας μέσω Twitter να αναβληθούν οι προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, με την καθολική επιστολική ψήφο οι εκλογές του 2020 θα είναι οι πιο «ανακριβείς και απατηλές» εκλογές στην ιστορία του 2020. Αναρωτιέται μάλιστα αν πρέπει να αναβληθούν οι εκλογές έτσι ώστε να μπορέσει ο κόσμος να ψηφίσει με ασφάλεια.
Βέβαια, όπως σημειώνουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, ο Τραμπ δεν έχει την εξουσία να αναβάλει τις εκλογές στις ΗΠΑ, οι οποίες θα διεξαχθούν στις 3 Νοεμβρίου. Για να μπορέσει να κάνει κάτι τέτοιο, θα πρέπει να αλλάξει ομοσπονδιακός νόμος, ο οποίος θα πρέπει να περάσει τόσο από τη Βουλή των Αντιπροσώπων (που ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς) όσο και από τη Γερουσία.

Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος βλέπει τη δημοτικότητά του να έχει πέσει στα τάρταρα, λόγω της διαχείρισης της κρίσης του κοροναϊού και της κατάστασης με τον ρατσισμό και την αστυνομική βία στις ΗΠΑ, με τον αντίπαλό του, Τζο Μπάιντεν, να έχει ισχυρό προβάδισμα σε πρόσφατες δημοσκοπήσεις.
Το ζήτημα της επιστολικής ψήφου

Καθώς οι πολιτείες της Αμερικής προσπαθούν να βρουν τρόπο έτσι ώστε οι πολίτες να ψηφίσουν με ασφάλεια εν μέσω της πανδημίας του κοροναϊού, οι περισσότερες από αυτές έχουν στραφεί στη λύση της επιστολικής ψήφου.

Πηγή:www.tovima.gr
Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text