Αρχική | Χρηματιστήριο | Διεθνείς Αγορές | Κατέρρευσε και τέταρτη αεροπορική στις ΗΠΑ λόγω πανδημίας

Κατέρρευσε και τέταρτη αεροπορική στις ΗΠΑ λόγω πανδημίας

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Η United Airlines που κατέχει το 49,9% της ExpressJet αποφάσισε τώρα να τερματίσει τις πτήσεις της με την περιφερειακή αεροπορική στο πλαίσιο των γενικότερων περικοπών λόγω πανδημίας

Λουκέτο ετοιμάζεται να βάλει φέτος ένας από τους μεγαλύτερους περιφερειακούς αερομεταφορείς των ΗΠΑ, η ExpressJet Airlines, που επλήγη από την ύφεση που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού.

Η ExpressJet είναι η τέταρτη περιφερειακή αεροπορική που καταρρέει από τη στιγμή που η πανδημία σάρωσε τις αεροπορικές μεταφορές.

Η United Airlines Holdings μέσω μιας θυγατρικής της κατέχει το 49,9% της ExpressJet που απέκτησε από την SkyWest στα τέλη του 2018 για να ενισχύσει τα περιφερειακά της δρομολόγια.

Η United αποφάσισε τώρα να τερματίσει τις πτήσεις της με την ExpressJet στο πλαίσιο των γενικότερων περικοπών λόγω πανδημίας.

Κάποια εποχή η αεροπορική που προηγουμένως ο ονομαζόταν Continental Express, ήταν μεταξύ των κορυφαίων 10 παγκοσμίως από άποψη αριθμού αεροσκαφών, καθώς διέθετε πάνω από 400. Λειτουργούσε επίσης ως ανεξάρτητη εταιρεία και ως αερομεταφορέας με πτήσεις τσάρτερ. Οι μέρες αυτές όμως ανήκουν πια στο παρελθόν.

«Είναι μια υπερήφανη παλιά εταιρεία που είχε περισσότερες ζωές και από μια γάτα»», ανέφερε τη Δευτέρα ο CEO, Subodh Karnik, δεσμευόμενος για την ομαλή μεταβίβαση των 131 Embraer SA 145 τζετ της.

Δεν είναι ξεκάθαρο πόσα από τα E145s των 50 θέσεων μπορούν να μεταφερθούν στην επίσης περιφερειακή CommutAir,  στην οποία κατέχει μερίδιο η United ή πόσα θα επιλέξει να παρκάρει στο έδαφος η United. Σημειώνεται ότι η ExpressJet με βάση την Ατλάντα απασχολεί 2.800 υπαλλήλους.

 

Πηγή: www.newmoney.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text