Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Συνεχίζει για δεύτερη μέρα σήμερα (Τετ, 5/8/20) ο ΓΔ ανοδική αντίδραση με μεγάλη άνοδο τιμών αλλά μικρό τζίρο

Συνεχίζει για δεύτερη μέρα σήμερα (Τετ, 5/8/20) ο ΓΔ ανοδική αντίδραση με μεγάλη άνοδο τιμών αλλά μικρό τζίρο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Παρακολουθούμε με προσοχή την άνοδο της αγοράς προσέχοντας την σχέση ανόδου τιμών και όγκων. Ο ΓΔ κερδίζει αυτή τη στιγμή +1,40% (στις 637 μονάδες στις 4.10 μμ, ενώ είχε φτάσει και +2% πριν δυο ώρες) αλλά με μικρό τζίρο, κάτω των 50 εκατ προβαλλομένων στο κλείσιμο.

Στο γράφημα βλέπουμε τον ΓΔ να διασπά ανοδικά των ΕΚΜΟ30 των 636 μονάδων και να έχει πραγματοποιήσει ανοδικό retracement 33% της δίμηνης πλαγιοκαθοδικής διόρθωσης.

Ωστόσο, εμείς για να προχωρήσουμε σε αξιόλογες επαναγορές απαιτούμε το retracement του ΓΔ να γίνει 50%  με κλείσιμο άνω των 650 μονάδων και θα προτιμούσαμε ο ημερήσιος τζίρος να διπλασιαστεί ξεπερνώντας τα 60 εκατ ημερησίως.

Μπορούμε όμως και σήμερα να κάνουμε μερικές προκαταρκτικές αγορές με σηματοδότηση του προστροφέα (κοίτα βιβλίο στροφέα , εκδ Eurocapital).

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει άνω του +1,50% (πάνω από τις 638 μονάδες), το ΤΧ θα αυξήσει οριακά τις θέσεις του κατά 10.000 ευρώ αγοράζοντας δυο μετοχές.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα ¾ των μετοχών και καθοδικά το ¼ ενώ 3 μετοχές, οι ΙΝΛΟΤ, ΙΝΤΚΑ και ΕΕΕ, πετυχαίνουν ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με μια μετοχή, την δευτερεύουσας σημασίας ΑΛΜΥ, που σημειώνει πτώση χειρότερη του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : Θα λέγαμε ότι είναι η ΙΝΛΟΤ, ένας από τους losers της 12ετίας έχοντας χάσει σε αυτό το διάστημα το 99% της τιμής της, η οποία σήμερα σημειώνει limit up +19,47% με μεγάλο σχετικά όγκο 400 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής συμπληρώνοντας άνοδο +70% μέσα σε 20 μέρες αλλά με μικρούς τζίρους περίπου 60 χιλ ευρώ ημερησίως. Λίγο πριν τον πυθμένα είχαμε υποψιασθεί ότι θα παιχθεί δυνατό παιχνίδι στην ΙΝΛΟΤ για μικρούς όμως παίχτες αφού οι τζίροι είναι τόσο μικροί.

Σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης – υψηλού τριμήνου δίνει σήμερα η ΚΡΙ (+1,60% αλλά με μικρό όγκο 10 χιλ τεμαχίων).

Εκτός από την ΚΡΙ, είναι δυο ακόμα μετοχές, οι ΤΕΝΕΡΓ και ΠΛΑΘ, που σήμερα σημειώνουν νέα υψηλά τριμήνου (η πανίσχυρη ΤΕΝΕΡΓ σε νέα υψηλά έτους και με ημερήσιους τζίρους πολύ πάνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ).

Ενώ ο ΓΔ δείχνει μεσοπρόθεσμη αδυναμία λόγω τραπεζών, οι μη-τραπεζικές μετοχές δεν τα πάνε πολύ άσχημα το τελευταίο διορθωτικό του ΓΔ δίμηνο. Ετσι, βλέπουμε σήμερα πολλές καλές μετοχές σε απόσταση αναπνοής από τον αγοραστικό τους μεσοπρόθεσμο στροφέα όπως τις, ΕΕΕ, ΙΝΚΑΤ, ΔΕΗ, ΜΥΤΙΛ, ΟΤΕ, ΚΟΥΕΣ, ΟΛΘ, ΜΠΕΛΑ, ΕΛΛΑΚΤ και ΑΛΜΥ. Δύο από αυτές τις μετοχές θα αγοράσει σήμερα το ΤΧ αν ο ΓΔ κλείσει πάνω από +1,50%.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text