Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ σήμερα (Παρ,7.8.20) δεν μπορεί να ανακτήσει το σημαντικό επίπεδο των 650 μονάδων

Ο ΓΔ σήμερα (Παρ,7.8.20) δεν μπορεί να ανακτήσει το σημαντικό επίπεδο των 650 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Δεν είναι και τόσο ευχάριστη η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ, ενώ βρισκόταν με χθεσινό κλείσιμο στα πρόθυρα των 650 μονάδων, στις 640 μονάδες, γυρνά από σήμερα το πρωί καθοδικός υποχωρώντας αυτή τη στιγμή (4.10 μμ) στις 632 μονάδες (-1.22%) αφήνοντας πίσω του μια ακόμα τοπική κορυφή, την Β, ευρισκόμενη σε κατηφορική διάταξη με 4 προηγούμενες υπενθυμίζοντάς μας ότι βρισκόμαστε ακόμα σε πλαγιοκαθοδική και όχι πλευρική μεσοπρόθεσμη τάση.

Οσο ο ΓΔ θα κινείται κάτω των 650 μονάδων, εμείς δεν θα κάνουμε σκέψεις για αγορά μετοχών.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Ούτε σήμερα θα κάνει πράξεις το κατά 40% με μετρητά και 60% με μετοχές Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο.

Μετοχές

Πτωτικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 7/8 των μετοχών που παρακολουθούμε ενώ 4 μετοχές, οι ΣΑΡ, ΙΝΤΚΑ, ΕΤΕ και ΠΕΙΡ, χάνουν περισσότερο του -3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να κερδίζει πάνω από +2%.

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης – υψηλού τριμήνου ενώ αντίστροφο σήμα πωλήσεων δίνει ο ΑΒΑΚΑΣ.

Τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα αγορών οι, ΚΟΥΕΣ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ και ΔΕΗ και τέτοια σήμα πωλήσεων οι, ΕΥΔΑΠ, ΦΡΙΓΟ, ΛΑΜΔΑ, ΟΛΠ και ΑΡΑΙΓ.

Νέα υψηλά τριμήνου πετυχαίνουν σήμερα οι ΠΛΑΘ, ΚΡΙ, ΤΕΝΕΡΓ και ΟΛΘ και νέα χαμηλά οι, ΑΒΑΞ και ΜΙΓ.

ΔΤΡ : επανέρχονται σε καθαρή πτωτική τάση οι τράπεζες με τον ΔΤΡ να πλησιάζει παρά 11 μονάδες το χαμηλό διμήνου των 300 μονάδων καθώς εντείνονται οι ανησυχίες από το τρέχον δεύτερο κύμα κρουσμάτων κορονοιού στην χώρα μας που σημαίνει ενδεχόμενη πτώση οικονομικής δραστηριότητας κατά το β’ εξάμηνο 2020 επηρεάζοντας αρνητικά τα τραπεζικά έσοδα.

Ο κ Δημόπουλος μέχρι τέλος Αυγούστου θα βρίσκεται σε διακοπές στην Λακωνία από όπου θα αναρτά κανονικά καθημερινώς  σχόλιο και στρατηγική για μεσοπρόθεσμα μετοχικά χαρτοφυλάκια, όπως το ΤΧ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text