Αρχική | Διάφορα | Τεύχη 2018-2023 (Νο 199 έως Νο 253) | Χ&Α - 219 | Το χαρτοφυλάκιο των διεθνών μετοχών

Το χαρτοφυλάκιο των διεθνών μετοχών

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Η εικόνα στο χαρτοφυλάκιο διεθνών μετοχών είναι μικτή:

Στις 30 Ιουλίου, η παραλλαγή “Υψηλό/Χαμηλό 20 ημερών” μας έδωσε “σήμα εξόδου” για τον δείκτη Nikkei.  Αυτό μας ανάγκασε να ρευστοποιήσουμε τις δύο ιαπωνικές μετοχές που είχαμε στο Χαρτοφυλάκιό μας.

Ο δείκτης DAX παραμένει “εντός αγοράς” και έτσι διατηρούμε τις θέσεις μας στη γερμανική αγορά (19,1% του χαρτοφυλακίου μας).

Διατηρούμε τις τρεις αμερικανικές μετοχές (Abbott Laboratories, Amazon και Facebook), οι οποίες μάλιστα μας δίνουν ικανοποιητικά κέρδη. Η συμμετοχή των αμερικανικών μετοχών στο χαρτοφυλάκιό μας φτάνει στο 22,2%.

Συνολικά, στις 7/8/2020, το χαρτοφυλάκιο διεθνών αγορών, βρισκόταν “εντός” των αγορών με ποσοστό 41,3%. Η απόδοσή του ήταν 1,52%, σχετικά “φτωχή”, όμως βρίσκεται στις πρώτες μέρες της λειτουργίας του. Εκτιμούμε ότι η κίνησή του θα είναι καλύτερη στο μέλλον.

(Στον παρακάτω πίνακα εμφανίζεται η εικόνα του Χαρτοφυλακίου, το βράδυ της 7/8/2020).

Κατά το επόμενο διάστημα, θα δώσουμε μεγαλύτερη έμφαση στις αμερικανικές μετοχές. Οι αγορές των ΗΠΑ δείχνουν μία εξαιρετική δυναμική και δε βλέπουμε κάτι που θα μπορούσε να εκτροχιάσει την πορεία τους. Θα επικεντρωθούμε περισσότερο σε μετοχές του δείκτη Nasdaq.

Η αγορά της Γερμανίας εξακολουθεί να έχει μειωμένη δυναμική, όπως άλλωστε συμβαίνει σε όλες τις ευρωπαϊκές αγορές. Επίσης, οι γερμανικές μετοχές που επιλέξαμε δεν έχουν δυναμική και μάλιστα μία εξ’ αυτών εμφανίζει ιδιαίτερα μεγάλες ζημιές (Bayer, -18,7%). Την ερχόμενη εβδομάδα θα προχωρήσουμε σε αντικαταστάσεις μετοχών, τις οποίες θα ανακοινώσουμε στη συνδρομητική σελίδα του “απόλυτου συστήματος”. Υπενθυμίζουμε ότι, η κίνησή μας στη γερμανική χρηματιστηριακή αγορά, βασίζεται στα σήματα του “απόλυτου συστήματος” στο δείκτη Dax (όταν το σύστημα δώσει σήμα εισόδου επί του δείκτη, αγοράζουμε μετοχές και τις πουλάμε όλες, όταν δώσει σήμα εξόδου επί του δείκτη).

 

 

Επιστροφή στα περιεχόμενα
Δείτε τους συνδέσμους για παλαιότερα τεύχη (εδώ)
Δείτε την ύλη των παλαιότερων τευχών (εδώ)

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα: