Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Διανομές παρατηρούνται σήμερα (Δευτ, 10/8/2020) στο Χρηματιστήριο Αθηνών με τον ΓΔ να κατέρχεται προς τις 600 μονάδες

Διανομές παρατηρούνται σήμερα (Δευτ, 10/8/2020) στο Χρηματιστήριο Αθηνών με τον ΓΔ να κατέρχεται προς τις 600 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Επανέρχονται δριμείς οι πωλητές σήμερα με τον ΓΔ να καταγράφει μεγάλες απώλειες -2,68% (στις 615 μονάδες, στις 3.40 μμ) με μέτριο τζίρο (40 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) ενώ οι δείκτες της Βόρειας και Κεντρικής Ευρώπης να σημειώνουν μικρές μεταβολές λίγο κάτω από τα υψηλά έτους 2020.

Αιτία της διάστασης του ΧΑ με τα ευρωπαικά χρηματιστήρια είναι η έξαρση των ελληνοτουρκικών διενέξεων για την ΑΟΖ Αν Μεσογείου και το ενισχυόμενο στην χώρα μας δεύτερο κύμα κρουσμάτων κορονοϊού. Οι ξένοι που πραγματοποιούν σχεδόν τα 2/3 του τζίρου της αγοράς προφανώς ακολουθώντας κάποιο αλγόριθμο που σηματοδοτεί πωλήσεις σε περιπτώσεις γεωπολιτικών εντάσεων προβαίνουν σε μεγάλες για την εποχή πωλήσεις. Έτσι, μόνον θα μπορούσε να εξηγηθεί η μεγάλη απόκλιση αποδόσεων  2020 Ευρωπαικών & Βορειοαμερικανικών χρηματιστηρίων (που κινούνται στα ψηλά του 2020) και του ελληνικού  (που κινείται κάτω από την μέση υψηλού-χαμηλού 2020).

Η τάση στο ΧΑ είναι σαφώς καθοδική και εμείς θα προχωρήσουμε σε μερικές πωλήσεις αν ο ΓΔ κλείσει σήμερα σε νέο χαμηλό διμήνου.

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει κάτω από το χαμηλό κλείσιμο διμήνου των 615 μονάδων, το ΤΧ θα μειώσει την μετοχική του έκθεση από 60% σε 55-50%.

Μετοχές


Μόνον τρεις μετοχές, οι ΤΕΝΕΡΓ, ΠΛΑΚΡ και ΣΑΡ, από τις 50 εμπορεύσιμες που παρακολουθούμε κινούνται αυτή τη στιγμή σε θετικό έδαφος ενώ τα 2/3 των πτωτικών μετοχών χάνουν τουλάχιστον -3%.

Η μετοχή της ημέρας : Είναι για μια ακόμη φορά η ΤΕΝΕΡΓ. Δεν ξέρουμε τι έργα αιολικής ενέργειας έχει κερδίσει προσφάτως στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, αλλά αυτή η μετοχή αποτελεί την έκπληξη του μέχρι τούδε 2020 κινούμενη αυτή τη στιγμή με άνοδο  +1,80% σε νέα υψηλά έτους.

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης – υψηλού τριμήνου ενώ αντίστροφο σήμα πωλήσεων δίνουν οι, ΟΛΠ, ΦΡΙΓΟ, ΠΡΟΦ, ΣΕΝΕΡ και ΑΛΦΑ.

Νέα χαμηλά έτους καταγράφουν αυτή τη στιγμή ο, ΛΑΜΔΑ, ΟΛΠ, ΕΥΔΑΠ, ΦΡΙΓΟ, ΑΡΑΙΓ, ΑΒΑΞ, ΠΡΟΦ, ΜΙΓ, ΕΛΠΕ, ΟΛΥΜΠ, ΑΤΤ, ΣΕΝΕΡ και ΑΛΦΑ.

Τέλος, ο ΔΤΡ διασπά σήμερα καθοδικά το ψυχολογικό επίπεδο των 300 μονάδων. Υπενθυμίζουμε ότι το προ κορονοιού υψηλό έτους του ΔΤΡ είναι οι 400 μονάδες και το χαμηλό  οι 270 μονάδες.

Θα επανέλθουμε αύριο σε απροσδιόριστη από τώρα ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text