Αρχική | Προηγ. Τεύχη | Χ&Α - 219 | AxiaNumbers: Οι ομολογιακές εκδόσεις ανέβασαν τις ενεργές μερίδες στο Χ.Α τον Ιούλιο

AxiaNumbers: Οι ομολογιακές εκδόσεις ανέβασαν τις ενεργές μερίδες στο Χ.Α τον Ιούλιο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Σύμφωνα με το Μηνιαίο Στατιστικό Δελτίο Axia Numbers που δημοσιεύει το Χρηματιστήριο Αθηνών, για τον μήνα Ιούλιο 2020, ο αριθμός των ενεργών μερίδων τον Ιούλιο αυξήθηκε  στις 33.135 από 21.671 το Ιούνιο, από τους οποίους οι 32.338 είναι ημεδαποί επενδυτές και οι υπόλοιποι 797 αλλοδαποί. Το μέγεθος αυτό είναι το μεγαλύτερο που έχει σημειωθεί από τον Ιούνιο του 2015, όμως προέκυψε από μερίδες που δημιουργήθηκαν προκειμένου να συμμετέχουν στις εταιρικές ομολογιακές εκδόσεις που πραγματοποιήθηκαν εντός του μήνα, όπως αυτή της Lamda Development και της Γεκ Τέρνα . Συγκεκριμένα, στην σελίδα 7 του Axia Numbers, βλέπουμε πώς 18.858 μερίδες ενεργοποιήθηκαν και κινήθηκαν πάνω σε ελληνικές μετοχές και 15.494 μερίδες ενεργοποιήθηκαν και κινήθηκαν πάνω σε ελληνικά ομόλογα. Οι υπόλοιπες μερίδες που ενεργοποιήθηκαν αναφέρονται σε μετοχές του εξωτερικού, διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια και παράγωγα. Παράλληλα, τον Ιούλιο δημιουργήθηκαν 2.512 νέες μερίδες, μέγεθος που επίσης έχει να σημειωθεί από τον Μάρτιο του 2017.

Οι ξένοι επενδυτές τον Ιούλιο του 2020, συμμετείχαν κατά 68,8% στην κεφαλαιοποίηση του ΧΑ, από 66,4% κατά το Ιούνιο. Συνυπολογίζοντας την συμμετοχή του ΤΧΣ η συμμετοχή των ξένων επενδυτών μειώθηκε στο 64,7%.

Η συμμετοχή των ελλήνων επενδυτών στη συνολική αξία των συναλλαγών, ανήλθε σε 23,7% έναντι 25,8% τον Ιούνιο, ενώ τον ίδιο μήνα του προηγούμενο έτους η συμμετοχή των ελλήνων επενδυτών έφθανε το ποσοστό του 26,9%. Παράλληλα, οι ξένοι επενδυτές τον Ιούλιο 2020 πραγματοποίησαν το 51,9 % των συναλλαγών σε σχέση με το 48,3% τον προηγούμενο μήνα,  ενώ τον Ιούλιο του 2019 είχαν πραγματοποιήσει το 48,7% των συναλλαγών.

Δείτε το δελτίο AxiaNumbers του Ιούλιο 2020 (εδώ) και το διάγραμμα σύγκρισης του Γενικού Δείκτη με τον αριθμό των ενεργών και νέων μερίδων από το 2003 μέχρι σήμερα (εδώ).

Δείτε σε διάγραμμα την εξέλιξη συμμετοχής των ξένων επενδυτών στην κεφαλαιοποίηση του Χ.Α. εδώ.

 

Επιστροφή στα περιεχόμενα
Δείτε τους συνδέσμους για παλαιότερα τεύχη (εδώ)
Δείτε την ύλη των παλαιότερων τευχών (εδώ)

 

 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα: