Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Mega ντιλ για την Pasal Development

Mega ντιλ για την Pasal Development

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Mega ντιλ για την Pasal Development

Του Στέφανου Kοτζαμάνη

Σε υπερδιπλασιασμό της αξίας των ακινήτων της οδηγεί η αγορά που ανακοίνωσε σήμερα η εισηγμένη εταιρεία ύψους 38 εκατ. ευρώ. Ειδικότερα, πρόκειται για την πρώτη μεγάλη επένδυση μετά το πέρασμα της πλειοψηφίας των μετοχών στον ελληνοσουηδό επιχειρηματία Ηλία Γεωργιάδη.

Η κίνηση αυτή αποτελεί προϊόν μιας σειράς διερευνήσεων της εγχώριας αγοράς ακινήτων που έγινε κατά τους τελευταίους μήνες, συμπεριλαμβανομένης και της περιόδου του κορωνοϊού. Η εταιρεία αναμένεται να προχωρήσει και σε νέες επιθετικές κινήσεις οι οποίες θα χρηματοδοτηθούν με νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου (πολύ πιθανόν έως το τέλος του έτους) πέραν του ενδεχομένου απορρόφησης ακινήτων που ανήκουν ήδη στον βασικό μέτοχο της PasalΠΑΣΑΛ 0,00%.

Η ανακοίνωση

Η PASAL ανακοινώνει ότι στις 07.08.2020 σύναψε προσύμφωνο με καταβολή αρραβώνα ποσού 1,5 εκατομμυρίων ευρώ για την αγορά των 3 ακινήτων logistics και αποθηκευτικών χώρων που βρίσκονται στον Ασπρόπυργο Αττικής.

Πρόκειται για ακίνητα πλήρως μισθωμένα σε διάφορους μισθωτές συνολικής επιφάνειας κτισμάτων (GLA) 62.500 τετραγωνικών μέτρων. Η αξία της αγοράς ανέρχεται σε περίπου 38 εκατομμύρια ευρώ.

Η συναλλαγή θα ολοκληρωθεί μέχρι τέλους του 2020 σε συνδυασμό με Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της Εταιρείας και θα χρηματοδοτηθεί με Ίδια κεφάλαια και τραπεζικό δανεισμό (για τον οποίο υπάρχει ήδη έγκριση).

Η συγκεκριμένη εξαγορά γίνεται στο πλαίσιο υλοποίησης επενδυτικού πλάνου το οποίο προβλέπει την προσθήκη στο χαρτοφυλάκιο της Εταιρείας ποιοτικών ακινήτων υψηλών αποδόσεων με μακροπρόθεσμες μισθώσεις.

Ο κλάδος των logistics αποτελεί στρατηγική επιλογή της PASAL και σκοπεύει να συνεχίσει τις επενδύσεις στον συγκεκριμένο τομέα. Η Εταιρεία θα ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για κάθε εξέλιξη της συγκεκριμένης συναλλαγής.

 

euro2day.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text