Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Παπουτσάνης: Ανακοίνωση για μείωση μετοχικού κεφαλαίου με μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής

Παπουτσάνης: Ανακοίνωση για μείωση μετοχικού κεφαλαίου με μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Παπουτσάνης: Ανακοίνωση για μείωση μετοχικού κεφαλαίου με μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής

Οι εγκαταστάσεις αφαλάτωσης θαλασσινού νερού που λειτουργεί με ευθύνη της η Watera Ελλάς, στην Πάτμο και στους Αρκιούς καθώς και στο Καστελόριζο, συμπλήρωσαν τίς μέρες αυτές, την παραγωγή 1.000.000 κυβικών μέτρων ποιοτικού πόσιμου νερού. Οι εγκαταστάσεις αυτές που λειτουργούν απρόσκοπτα από την άνοιξη του 2017 και την Άνοιξη του 2018 αντίστοιχα, καλύπτουν τις  συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες υδροδότησης των κατοίκων και επισκεπτών των ακριτικών αυτών νησιών συμβάλλοντας στην βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης σε αυτά και ενισχύοντας την οικονομική τους ανάπτυξη.

Σημειώνεται ότι στο παρελθόν τα νησιά αυτά υδροδοτούνταν με υδροφόρα πλοία γεγονός που πέραν του ιδιαίτερα μεγάλου κόστους, περιόριζε τη διαθεσιμότητα νερού καθώς τόσο η μεταφορική δυνατότητα των υδροφόρων πλοίων ήταν μικρή ενώ η τροφοδοσία εξαρτιόταν από τις καιρικές συνθήκες.  Σήμερα, τα νησιά αυτά έχουν πλήρη επάρκεια ποιοτικού νερού ενώ ταυτόχρονα το Ελληνικό Δημόσιο έχει εξοικονομήσει περισσότερα από 10 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με το ποσό που θα κατέβαλλε για την μεταφορά της ίδιας ποσότητας νερού με τα υδροφόρα πλοία.

Οι μονάδες αφαλάτωσης στη Πάτμο, στους Αρκιούς και στο Καστελόριζο περιλαμβάνονται στο ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό μονάδων αφαλάτωσης που έχει σχεδιάσει και κατασκευάσει η Watera Hellas η συνολική δυναμικότητα των οποίων ξεπερνά τις 200.000 κυβικά μέτρα ημερησίως και που βρίσκονται εγκατεστημένες σε δήμους, ξενοδοχειακές μονάδες και βιομηχανίες τόσο στην Ελλάδα όσο και σε πάρα πολλές χώρες του εξωτερικού.

7 Αυγούστου, 2020

Η Watera Ελλάς ΑΒΕΕ, είναι κορυφαία εταιρεία στον τομέα της Επεξεργασίας νερού στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 1963 και είναι πρώτη αναφορικά με την εγκατεστημένη δυναμικότητα αφαλατώσεων στην Ελλάδα. Η WATERA Ελλάς ανήκει εξ ολοκλήρου στην Watera International, με έδρα το Λουξεμβούργο, που είναι κατά 100% θυγατρική της Unibios Συμμετοχών Α.Ε. Η Watera International, μέσω άλλων θυγατρικών της εταιρειών δραστηριοποιείται με επιτυχία, εκτός από την Ελλάδα, στην Τσεχία,  Βουλγαρία και Ιταλία, ενώ παράλληλα έχει αναπτύξει σημαντική εξαγωγική δραστηριότατα στην Ανατολική και Δυτική Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Ο Όμιλος UNIBIOS είναι εταιρεία συμμετοχών εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών.  Μέσω των θυγατρικών της, η UNIBIOS Συμμετοχών ΑΕ δραστηριοποιείται στις ταχέως αναπτυσσόμενες αγορές της Επεξεργασίας και Ανακύκλωσης Νερού καθώς και της Εκτέλεσης Ειδικών Τεχνικών Έργων.

 

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text