Αρχική | Πολιτική | Διεθνής Πολιτική | Μπορέλ: Έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου των ΥΠΕΞ της Ε.Ε.

Μπορέλ: Έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου των ΥΠΕΞ της Ε.Ε.

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Μπορέλ: Έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου των ΥΠΕΞ της Ε.Ε.

Την έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. το απόγευμα της Παρασκευής, ανακοίνωσε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter o Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Ζοζέπ Μπορέλ.

Το έκτακτο Συμβούλιο θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης. "Θα συζητήσουμε επείγοντα ζητήματα και θα εξετάσουμε την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, τις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν στη Λευκορωσία καθώς και τις εξελίξεις στο Λίβανο", αναφέρει ο Μπορέλ στο μήνυμα του στο Twitter.

Σημειώνεται ότι στη Βιέννη, το μεσημέρι της Παρασκευής, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον Αμερικανό ομόλογό του Μάικ Πομπέο.

Υπενθυμίζεται ότι στο τέλος Αυγούστου έχει προγραμματιστεί συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών και τον Σεπτέμβριο έκτακτη Σύνοδος Κορυφής με θέμα την Τουρκία.

Δένδιας: Τουρκική απειλή κατά της ειρήνης και της ασφάλειας

Την έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών, με θέμα την διευρυνόμενη τουρκική προκλητικότητα και παραβατικότητα, ζήτησε χθες ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μετά τη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

"Το αίτημα διατυπώνεται σε συγκυρία κατά την οποία υφίσταται σαφής τουρκική απειλή κατά της ειρήνης και της ασφάλειας στην ανατολική Μεσόγειο, στην Ελλάδα και την Κύπρο", ανέφερε ο κ. Δένδιας μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης.

"Καθιστούμε σαφές ότι η Ελλάδα θα υπερασπίσει την κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα", τόνισε ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, ενώ κάλεσε την Τουρκία "να αποχωρήσει άμεσα από την ελληνική υφαλοκρηπίδα".

 

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text