Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ κινείται σήμερα (Δευτ, 17/8/2020) με πολύ μικρές μεταβολές τιμής και όγκων κοντά στα χαμηλά διμήνου

Ο ΓΔ κινείται σήμερα (Δευτ, 17/8/2020) με πολύ μικρές μεταβολές τιμής και όγκων κοντά στα χαμηλά διμήνου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Ατονία και «θερινή ραστώνη» επικρατεί και σήμερα στην αγορά με τον ΓΔ να σημειώνει αυτή τη στιγμή (3.55 μμ) μικρή άνοδο +0,05% (στις 634 μονάδες)  με ελάχιστο όγκο (25 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και το ίδιο παρατηρείται στους βορειοευρωπαικούς δείκτες οι οποίοι όμως κινούνται κοντά στα υψηλά διμήνου και έτους.

Το γράφημα επιδεικνύει την αδυναμία στον ΓΔ ο οποίος  διαγράφει από αρχές Ιουνίου συνεχώς κατερχόμενες κορυφές και πυθμένες ευρισκόμενος αυτή τη στιγμή πιο κοντά στο χαμηλό διμήνου των 615 παρά στο υψηλό ιδίου διαστήματος των 685 μονάδων. Η μεσοπρόθεσμη λοιπόν τάση είναι καθοδική που σημαίνει ότι οι περισσότερες πιθανότητες είναι για κάτω, προς τις 600 μονάδες.
Το πτωτικό αυτό σενάριο θα αποφευχθεί αν ο ΓΔ σημειώσει απρόσμενα ισχυρή αναπήδηση διασπώντας ανοδικά το υψηλό μήνα των 653 μονάδων. Όσο ο ΓΔ θα κινείται κάτω των 650 μονάδων, θα είναι πιο πιθανό να δούμε τις 600 μονάδες.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Ούτε σήμερα θα κάνει πράξεις το κατά 60% με μετοχές και 40% με μετρητά Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο.

Μετοχές

Οι ανοδικές μετοχές περίπου ισαριθμούν αυτή τη στιγμή με τις καθοδικές ενώ τρεις μετοχές οι, ΠΕΙΡ, ΟΛΥΜΠ και ΙΚΤΙΝ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους λίγο πάνω από +3% σε σύγκριση με μια μετοχή, την ΠΛΑΚΡ, που σημειώνει μεγάλη πτώση λίγο χειρότερα του -3%.

Σήμερα δεν παρατηρούμε «διαγραμματικά συμβάντα» δηλαδή διασπάσεις έγκυρων αντιστάσεων ή στηρίξεων – υψηλών ή χαμηλών διμήνου, αλλά ούτε και αξιοσημείωτες συσσωρεύσεις ή διανομές.

Τείνουν να διασπάσουν τις εν λόγω σηματοδότριες αγορών (υψηλά διμήνου σε έγκυρη διπλής ή τριπλής επαφής αντίσταση) οι, ΙΝΛΟΤ, ΚΟΥΕΣ, ΜΥΤΙΛ , ΟΛΘ, ΕΕΕ και ΔΕΗ, ενώ δεν βλέπουμε μετοχές που να τείνουν να διασπάσουν αντίστροφες σηματοδότριες πωλήσεων.

Ελαφρές διανομές έχουμε μόνον σε ΟΤΕ που την περασμένη εβδομάδα πετύχαινε αλλεπάλληλα ημερήσια κλεισίματα σε νέα υψηλά τριμήνου.

Θα επανέλθουμε αύριο , πιθανόν την ιδιαν ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text