Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ προσπαθεί σήμερα (Τρίτη, 18 Αυγούστου 2020), να μετατρέψει την μεσοπρόθεσμη πλαγιοκαθοδική τάση σε πλάγια

Ο ΓΔ προσπαθεί σήμερα (Τρίτη, 18 Αυγούστου 2020), να μετατρέψει την μεσοπρόθεσμη πλαγιοκαθοδική τάση σε πλάγια

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Αρκετά ικανοποιητική είναι η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με μέτρια άνοδο +0,75% (στις 642 μονάδες στις 3.40 μμ) και λίγο αυξημένο τζίρο (35 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) διασπά ανοδικά τις δυο κυλιόμενες τοπικές κορυφές Β και Υ (κοίτα σχήμα), τείνοντας  να ολοκληρώσει σχηματισμό διπλού τοπικού πυθμένα και να μετατρέψει την δίμηνη πλαγιοκαθοδική τάση σε πλευρική που σημαίνει ότι η αγορά μετατρέπει την δίμηνη επιφυλακτική απαισιόδοξη στάση της σε ουδέτερη στάση αναμονής εξαρτώμενη αυτή από τις εξελίξεις στα μέτωπα του κορονοιού και των ελληνοτουρκικών.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 60% με μετοχές και 40% με μετρητά ΤΧ πιθανόν σήμερα να μην κάνει πράξεις. Θα προχωρήσει αύριο-μεθαύριο σε αγορές αν ο ΓΔ κλείσει πάνω από το υψηλό κλείσιμο 20 ημερών των 653 μονάδων ή αν κλείσει με μεγάλη άνοδο άνω του +1,50%.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών και καθοδικά το 1/3 ενώ 10 μετοχές , οι ΙΑΤΡ, ΕΤΕ, ΠΕΙΡ, ΑΛΦΑ, ΙΝΚΑΤ, ΙΝΤΚΑ, ΦΡΙΓΟ, ΦΡΛΚ, ΠΛΑΚΡ και ΑΡΑΙΓ, πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει περισσότερο του -3%.

Μετοχές με ενδιαφέρον για αγορές διάγραμμα (αυτές που προσεγγίζουν έγκυρη πολλαπλών σημείων επαφής αντίσταση – υψηλό τριμήνου). Διακρίνουμε τις. ΙΝΚΑΤ, ΙΝΤΚΑ, ΚΡΙ, ΟΛΘ, ΣΑΡ, ΚΟΥΕΣ και ΔΕΗ.

Δείκτης τραπεζών ΔΤΡ : Δεν έχει ενδιαφέρον για τους μεσοπρόθεσμους trend followers καθώς απέχει πολύ από την σηματοδότρια αγορών αντίσταση των 400 μονάδων (τρέχουσα τιμή 333).

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν περίπου ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text