Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ αμετακίνητος σήμερα (Δευτ, 24/8/2020) εντός του σχεδόν δίμηνου καναλιού συσσώρευσης των 615-645 μονάδων

Ο ΓΔ αμετακίνητος σήμερα (Δευτ, 24/8/2020) εντός του σχεδόν δίμηνου καναλιού συσσώρευσης των 615-645 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Συνεχίζεται και σήμερα η κίνηση του ΓΔ (-0,15%, στις 632 μονάδες, στις 4.35 μμ) εντός του trading range των 615-646 μονάδων με ελάχιστο τζίρο (18 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και απουσία μεγάλων μεταβολών σε εμπορεύσιμες μετοχές.

Στο γράφημα βλέπουμε ότι η πλαγιοκαθοδική πορεία του ΓΔ κατά το δίμηνο Ιουνίου-Ιουλίου 2020, μετετράπη κατά τον τρέχοντα μήνα σε πλευρική ευρισκόμενη σε αντίθεση με του Δυτικά Χρηματιστήρια που κινούνται ανοδικά κοντά στα υψηλά έτους, η οποία αντίθεση πιθανότατα οφείλεται στην έξαρση των ελληνοτουρκικών διαφορών και στο ενδυναμωμένο  δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Η πλευρική κίνηση του ΓΔ σίγουρα θα ωριμάσει και θα δώσει τόπο σε ανοδική ή καθοδική τάση την οποία εμείς θα προσπαθήσουμε να ακολουθήσουμε.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Ούτε σήμερα θα κάνει πράξεις το ΤΧ. Θα προχωρήσουμε σε αγορές αν ο ΓΔ διασπάσει ανοδικά το άνω όριο των 646 μονάδων του συνωστισμού ή σε πωλήσεις αν ο ίδιος δείκτης διασπάσει καθοδικά το κάτω όριο των 615 μονάδων.

Μετοχές

Δεν παρατηρούμε αξιόλογες κινήσεις σε κατιδίαν μετοχές. Η μόνη που επιδεικνύει κάποια σχετική δύναμη είναι η ΕΥΔΑΠ (+3,20% με 60 χιλ τεμάχια χωρίς όμως να απειλεί κάποια έγκυρη αντίσταση).

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών ή πωλήσεων με ανοδική ή αντίστοιχα καθοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης ή αντίστοιχα στήριξης αλλά τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα αγορών οι, ΚΡΙ, ΚΟΥΕΣ, ΙΝΛΟΤ και ΜΥΤΙΛ (προσέχουμε ιδιαίτερα τον τελευταίο) και τέτοια σήματα πωλήσεων οι, ΜΠΕΛΑ, ΓΕΚΤ, ΠΛΑΙΣ, ΜΙΓ, ΙΚΤΙΝ και ΑΡΑΙΓ.

Θα επανέλθουμε αύριο σε απροσδιόριστη από τώρα ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text