Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Lamda Development: Επένδυση 8 εκατ. ευρώ

Lamda Development: Επένδυση 8 εκατ. ευρώ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Lamda Development: Επένδυση 8 εκατ. ευρώ

Στόχος των παρεμβάσεων είναι η βελτίωση του πράσινου αποτυπώματος του εμπορικού κέντρου και η αναβάθμισή του στην ανώτατη ενεργειακή κλάση.

Μεταξύ άλλων θα γίνουν στοχευμένες παρεμβάσεις σε χώρους που δεν αξιοποιούνται εμπορικά, ώστε να μετατραπούν σε φυτεμένα δώματα με ελεύθερη πρόσβαση από τους επισκέπτες.

Συνολικά θα αυξηθεί η επιφάνεια φύτευσης, ενώ θα τοποθετηθούν και φωτοβολταϊκά πάνελ 1.800 τετραγωνικών μέτρων, μέσω των οποίων, θα μειωθεί κατά σχεδόν 50% η ετήσια κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.

Σημειώνεται ότι τα τα εμπορικά κέντρα της Lamda Development, The Mall Athens, Golden Hall και Mediterranean Cosmos, παρουσίασαν πτώση της λειτουργικής κερδοφορίας (EBITDA) το α΄ τρίμηνο 2020 λόγω της κυβερνητικής απόφασης αναστολής λειτουργίας από 13.03.2020 έως 17.05.2020 στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID-19.

Συγκεκριμένα, το EBITDA των Εμπορικών Κέντρων του α΄ τριμήνου 2020 διαμορφώθηκε σε €14,5 εκατ., μειωμένο κατά 12,7% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019.

Η μέση πληρότητα των εμπορικών κέντρων αγγίζει σταθερά το 100%. Τους δύο πρώτους μήνες του 2020 ο συνολικός κύκλος εργασιών των καταστημάτων και η συνολική επισκεψιμότητα των εμπορικών κέντρων παρουσίασαν αύξηση 4,2% και 6,2% αντίστοιχα, σε σύγκριση με τους δύο πρώτους μήνες του 2019.

 

 

Πηγή: Reporter.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text