Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Ξεκίνησαν οι πρώτες απολογίες για το σκάνδαλο Folli-Follie

Ξεκίνησαν οι πρώτες απολογίες για το σκάνδαλο Folli-Follie

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ξεκίνησαν οι πρώτες απολογίες για το σκάνδαλο Folli-Follie

Την πόρτα της 35ης τακτικής ανακρίτριας που χειρίζεται την υπόθεση περνούν εδώ και λίγες ημέρες οι πρώτοι κατηγορούμενοι για το περιβόητο "σκάνδαλο Folli Follie”

Σχεδόν 27 μήνες μετά τη δημοσιοποίηση (στις 4 Μαΐου 2018) του report από το QCM που ξεσκέπασε το μεγαλύτερο σκάνδαλο παραποίησης οικονομικών στοιχείων εισηγμένης εταιρείας, υπόθεση που ξεπέρασε τα όρια της εγχώριας αγοράς και αμαύρωσε την εικόνα της ελληνικής κεφαλαιαγοράς, η ώρα των απολογιών ανοίγει (;) το δρόμο για τον καταλογισμό ευθυνών.

Ο κύκλος των κατηγορούμενων, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει πλέον διευρυνθεί στα 30 άτομα, από τα αρχικά 16, έπειτα από την ολοκλήρωση των ερευνών. Σημειώνεται πως στα τέλη του 2018 ασκήθηκαν οι πρώτες διώξεις, έπειτα από την έρευνα που πραγματοποίησε ο εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτση.

Όπως έγραψε τότε το Capital.gr, κατηγορίες για κακουργηματική απάτη σε βάρος του επενδυτικού κοινού και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος ασκήθηκαν στον Δημήτρη Κουτσολιούτσο, τη σύζυγο και το γιο τους και σε 11 ακόμη μέλη της τότε διοίκησης της εταιρείας.

Έναν χρόνο μετά, ασκήθηκε η δεύτερη -ακόμα πιο βαριά- ποινική δίωξη, με την οποία ο Δημήτρης και ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος κατηγορούνται πλέον και ως συνιδρυτές μιας εγκληματικής οργάνωσης που πλαστογραφούσε τραπεζικά στοιχεία για να χειραγωγήσει την αγορά.

Συγκεκριμένα, με τη δεύτερη δίωξη, οι Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος θα απολογηθούν για πέντε κακουργήματα που (απάτη σε βάρος του επενδυτικού κοινού, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, χειραγώγηση αγοράς, εγκληματική οργάνωση, και πλαστογραφία) και η Καίτη Κουτσολιούτσου για τρία κακουργήματα (απάτη, ξέπλυμα, χειραγώγηση).

Κατηγορούμενοι είναι επίσης πρώην μέλη του ΔΣ και στελέχη της εταιρείας και θυγατρικών της σε Ελλάδα και Ασία. Αμέσως μετά τις απολογίες του καθενός εκ των κατηγορουμένων, η ανακρίτρια από κοινού με τον αρμόδιο εισαγγελέα θα αποφαίνονται για την περαιτέρω ποινική τους μεταχείριση.

Προ ημερών, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος του Δ.Σ. της Folli Follie απολογήθηκε ενώπιον της 35ης τακτικής ανακρίτριας που χειρίζεται την υπόθεση.

Μετά την απολογία, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, αφέθηκε ελεύθερη με εγγύηση 50.000 ευρώ και με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και με την υποχρέωση να εμφανίζεται κάθε μήνα στο οικείο αστυνομικό τμήμα.

Το εν λόγω στέλεχος που θεωρούνταν εκ των στενών συνεργατών της οικογένειας Κουτσολιούτσου, είχε διατελέσει εκτελεστικό μέλος της διοίκησης της Folli Follie και προΐστατο της Διεύθυνσης διαχείρισης διαθεσίμων του Ομίλου επί σειρά ετών.

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας έχουν κληθεί σε απολογία και άλλοι κατηγορούμενοι για την υπόθεση, ενώ ο ιδρυτής του Ομίλου Δημήτρης Κουτσολιούτσος, η σύζυγος και ο γιος του ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν στις 4 Σεπτεμβρίου 2020.

Πηγή: www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text