Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | BofA: Εάν ο Powell της FED στο Jackson Hole αλλάξει στον στόχο του πληθωρισμού τα επιτόκια θα είναι στάσιμα για 42 χρόνια

BofA: Εάν ο Powell της FED στο Jackson Hole αλλάξει στον στόχο του πληθωρισμού τα επιτόκια θα είναι στάσιμα για 42 χρόνια

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Το ενδιαφέρον των αγορών επικεντρώνεται στο συμπόσιο του Jackson Hole 27 και 28 Αυγούστου 2020, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις ΗΠΑ αλλά τώρα λόγω κορωνοιού θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά.

Οι κεντρικοί τραπεζίτες ξεδιπλώνουν τους σχεδιασμούς τους και προϊδεάζουν για μελλοντικές στρατηγικές στην νομισματική πολιτική.

Η ομιλία του Jerome Powell του επικεφαλής της FED με τίτλο «Επισκόπηση πλαισίου νομισματικής πολιτικής» πιθανότατα θα περιγράψει τις προσπάθειες της κεντρικής τράπεζας για να ωθήσει τον πληθωρισμό σε υψηλότερα επίπεδα.

Υπάρχει πιθανότητα να υπάρξει μια συνολική αναθεώρηση του τρόπου μέτρησης του πληθωρισμού, αναμένεται να υιοθετηθεί η  μέση στόχευση πληθωρισμού (AIT) μια νέα πολιτική που θα υιοθετηθεί επισήμως στη συνεδρίαση της FOMC στις 16 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με μια νέα έκθεση της Bank of America, ο Powell δεν θα προχωρήσει τόσο πολύ και δεν θα υιοθετήσει επίσημα το ΑΙΤ, αντί να αναγνωρίσει ότι είναι απαραίτητη μια περίοδος υπέρβασης του πληθωρισμού πάνω από τον στόχο του 2% θα μπορούσε να δοθεί εύρος 1,5-2,5%.

Ο πρόεδρος της Fed του Σικάγου, Evans, σημείωσε πρόσφατα ότι η Fed δεν θα αυξήσει τα επιτόκια μέχρι ο πληθωρισμός να φτάσει στο 2,5%.

Ο Πρόεδρος της Dallas Fed Kaplan θα ήταν πρόθυμος να αφήσει τον πληθωρισμό να φθάσει στο 2,25%-2,3% και ο Πρόεδρος της Fed του St. Louis Bullard επεσήμανε ότι υπήρχε μεγαλύτερη αποδοχή στην Fed για υπέρβαση του στόχου 2% για τον πληθωρισμό.

Γιατί λοιπόν όχι μια ρητή πολιτική AIT;

Διότι σύμφωνα με τον BofA, αυτό θα συνεπαγόταν την επιλογή μιας συγκεκριμένης χρονικής περιόδου κατά την οποία ο πληθωρισμός PCE απαιτείται κατά μέσο όρο 2% πριν ξεκινήσει μια διαδικασία ομαλοποίησης.

Αυτό είναι ένα πρόβλημα, επειδή σε προσομοιώσεις που διεξήγαγε η BofA, διαπίστωσε ότι αυτό θα μπορούσε να απαιτήσει από την Fed να παραμείνει σε αναμονή για 42 χρόνια ώστε να αλλάξει την πολιτική επιτοκίων της.

https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/Asset%20price%20inflation%20goldman%202020%20May_0.jpg?itok=7bcW7Vif

https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/AIT%20time%20to%20hike.jpg?itok=FLdk3n7n

https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/CPI%20vs%20breakevens.jpg?itok=odimrxZu

 

bankingnews.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text