Αρχική | Χρηματιστήριο | Διεθνείς Αγορές | UniCredit: Οι αγορές τρέχουν τυφλές σε ένα τούνελ πρωτοφανούς στην ιστορία αβεβαιότητας - Κανείς δεν μπορεί να διατυπώσει εκτιμήσεις

UniCredit: Οι αγορές τρέχουν τυφλές σε ένα τούνελ πρωτοφανούς στην ιστορία αβεβαιότητας - Κανείς δεν μπορεί να διατυπώσει εκτιμήσεις

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
UniCredit: Οι αγορές τρέχουν τυφλές σε ένα τούνελ πρωτοφανούς στην ιστορία αβεβαιότητας - Κανείς δεν μπορεί να διατυπώσει εκτιμήσεις

Για πρώτη φορά στην ιστορία, οι επενδυτές βρίσκονται αντιμέτωποι με τόσο μεγάλη αβεβαιότητα ως αποτέλεσμα των τρεχουσών υγειονομικών και οικονομικών κρίσεων.

Η πανδημία του κορωνοϊού εξαπλώνεται συνεχώς σε όλο τον κόσμο.

Ακόμη και σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, όπου τα κρούσματα είχαν μειωθεί τους τελευταίους μήνες και οι οικονομίες τους άνοιξαν ξανά, έχουν εμφανιστεί νέα περιφερειακά κρούσματα.

Ως αποτέλεσμα αυτού, η πρόβλεψη των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας καθώς και η πιθανή κυβερνητική αντίδραση έχει γίνει μια άνευ προηγουμένου πρόκληση.

Αυτό αναφέρει ο Erik Nielsen, επικεφαλής οικονομολόγος της UniCredit, ο οποίος τονίζει ότι «στα 30 χρόνια που είμαι οικονομολόγος που δεν είχαμε ποτέ τόσο μεγάλη αβεβαιότητα σχετικά με τις επιπτώσεις των μέτρων κατά της πανδημίας, το μέλλον της λειτουργίας της οικονομίας, της πολιτικής απάντησης και του φόβου των ανθρώπων».

«Τρέχουμε σε ένα σκοτεινό τούνελ αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει τρόπος να είμαστε σίγουροι για τις προοπτικές», είπε.

«Αυτό που χρειαζόμαστε είναι η δημοσιονομική πολιτική και στη συνέχεια χρειαζόμαστε νέα σχετικά με την πανδημία, ώστε να εκτιμήσουμε εάν η κατάσταση επανέρχεται στο φυσιολογικό», δήλωσε ο Nielsen.

Ωστόσο, βραχυπρόθεσμα, οι traders φαίνεται να επικεντρώνονται στην επερχόμενη ομιλία του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας Jerome Powell, που αναμένεται σήμερα, Πέμπτη, 26 Αυγούστου 2020.

Σύμφωνα με τον Nielsen οι κεντρικές τράπεζες έχουν κάνει ό, τι μπορούν για να μετριάσουν το τρέχον σοκ, αλλά δεν μπορούν να λύσουν το πρόβλημα.

 

Πηγή: bankingnews.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text