Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Alpha Bank: Θετικό credit από JP Morgan, Deutsche Bank και Citi

Alpha Bank: Θετικό credit από JP Morgan, Deutsche Bank και Citi

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Alpha Bank: Θετικό credit από JP Morgan, Deutsche Bank και Citi

Και οι τρεις οίκοι αναφέρονται με θετικά λόγια στις επιδόσεις της τράπεζας, ενώ αναγνωρίζουν τη σημαντική πρόοδο που έχει σημειωθεί στο Project Galaxy για ολοκλήρωση της τιτλοποίησης ως τα τέλη του 2020

Θετική αξιολόγηση για τα αποτελέσματα που πέτυχε η Alpha Bank το Α’ εξάμηνο του 2020, παρά τις αρνητικές επιπτώσεις της πανδημίας του Covid-19, δίνουν JP Morgan, Deutsche Bank και Citi.

Στις αναλύσεις τους και οι τρεις οίκοι αναφέρονται με θετικά λόγια στις επιδόσεις της Τράπεζας και αξιολογούν θετικά τα κέρδη μετά από φόρους 98 εκατ. ευρώ που κατέγραψε η Τράπεζα στο β’ τρίμηνο 2020, τα οποία υπερβαίνουν τις αρχικές τους εκτιμήσεις.

Επίσης, αναγνωρίζουν τη σημαντική πρόοδο που έχει σημειωθεί στο Project Galaxy, καταγράφοντας την αποφασιστικότητα της διοίκησης της Alpha Bank για ολοκλήρωση της τιτλοποίησης μέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτους.

Στις ίδιες αναλύσεις υπογραμμίζεται ότι η επίπτωση στο συνολικό δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας θα είναι, εν τέλει, χαμηλότερη από την αναμενόμενη (μεταξύ 250-280 μονάδων βάσης), αλλά και το υψηλό ενδιαφέρον των επενδυτών για την τιτλοποίηση, συνολικής λογιστικής αξίας Ευρώ 10,8 δισ.

Ένα ακόμη στοιχείο που αποτιμάται θετικά από τους αναλυτές είναι το Καθαρό Έσοδο Τόκων που χαρακτηρίζεται «ανθεκτικό», καθώς, στο α’ εξάμηνο 2020, αυξήθηκε κατά 1%, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις λόγω της αύξησης των νέων εκταμιεύσεων, του χαμηλότερου κόστος χρηματοδότησης και της ενισχυμένης συνεισφοράς από το χαρτοφυλάκιο ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου.

Τέλος, οι εκθέσεις επισημαίνουν ότι η Alpha Bank θα μπορέσει εύκολα να επιστρέψει στην κανονικότητα και να επιταχύνει την μείωση των ΜΕΑ, καθώς κατέχει την ισχυρότερη κεφαλαιακή θέση μεταξύ των ελληνικών τραπεζών με τον Συνολικό Δείκτη Κεφαλαιακής Επάρκειας (CAD) να ανέρχεται σε 18,3% και τον Δείκτη Κεφαλαίων Κοινών Μετοχών της Κατηγορίας 1 (CET1) στο 14,6%, ενισχυμένο κατά 50 μονάδες βάσης.

Σύσταση buy από Goldman Sachs

Σύσταση αγοράς, τιμή στόχο στα 1,34 ευρώ και upside 146,4% δίνει, εξάλλου, η Goldman Sachs για τη μετοχή της Alpha Bank, αποτιμώντας θετικά τα αποτελέσματα α’ εξαμήνου που ανακοίνωσε η Τράπεζα.

Στην έκθεσή του, ο αμερικάνικος επενδυτικός οίκος επισημαίνει την σημαντική πρόοδο στην πορεία του ProjectGalaxy που αναμένεται να ολοκληρωθεί το δ’ τρίμηνο 2020.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Αγγελική Βελεσιώτη

Πηγή:www.newmoney.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text