Αρχική | Χρηματιστήριο | Χρηματιστήριο Αθηνών | Έφθασαν τις έξι οι διαγραφές εισηγμένων το 2020

Έφθασαν τις έξι οι διαγραφές εισηγμένων το 2020

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Έφθασαν τις έξι οι διαγραφές εισηγμένων το 2020

Ειδικότερα έχουν διαγραφεί στις 10 Ιανουαρίου η FG Europe, ακολούθησε η ΕΛΤΡΑΚ στις 12 Μαρτίου, ενώ στις 12 Ιουνίου διεγράφησαν 3 πρώην εισηγμένες(Νηρέας, Σελόντα και Καράτζης).

Χθες, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έδωσε την συγκατάθεσή της για τη διαγραφή και του Περσέα.

Το 2019 διεγράφησαν από το χρηματιστηριακό ταμπλό οι εξής 8 εισηγμένες: Druckfarben, Νexans, Υγεία, Αιολική Επενδυτική, Μινωικές Γραμμές, Ανεμος/Grivalia, Κρητών Αρτος, Κανάκης, ενώ το 2018 είχαμε 3 διαγραφές (Αθηνά, Κορρρές και Αιολική Επενδύσεων).

Μία εισαγωγή το 2020

Δεν προσελκύει νέες εταιρίες το Χρηματιστήριο. Εδώ και μία τετραετία έχει πάψει να αποτελεί πόλο εισαγωγής νέων εταιριών αφού η φετινή είσοδος της Epsilon Net αποτελεί μετάταξη από την Εναλλακτική αγορά στην Κύρια αγορά.

Οι νέες εισαγωγές του Σεπτεμβρίου

Στις εταιρίες που έχουν καταθέσει φάκελο εισαγωγής στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για την είσοδο των μετοχών τους στο Χρηματιστήριο περιλαμβάνεται η R Energy 1, που ελέγχεται από τον επιχειρηματία Γιώργο Ρόκκα και η ασφαλιστική εταιρία Interlife που είναι ήδη εισηγμένη στο κυπριακό χρηματιστήριο.

Ενδιαφέρον για την εισαγωγή των μετοχών τους στο Χρηματιστήριο έχουν εκδηλώσει και εταιρίες ΑΕΕΑΠ, όπως η Noval Property(θυγατρική του ομίλου Viohalco), η Μπλε Κέδρος της οικογένειας Ευμορφίδη, η Orilina, η Nάστης και η Τrade Estates(θυγατρική του ομίλου Fourlis).

Από κει και πέρα το ζητούμενο για την χρηματιστηριακή αγορά και ειδικότερα για τη διοίκηση του Χρηματιστηρίου Αθηνών είναι να προσελκυσθούν μεγάλες εταιρίες σε κεφαλαιοποίηση, δηλαδή από 300 εκατ. ευρώ και πάνω. Καλές είναι οι προσπάθειες για μικρές εταιρίες να εκκολαφθούν και να μεγαλώσουν αλλά η αγορά έχει ανάγκη από ισχυρές εταιρίες με διεθνή αναγνώριση που θα δυναμώσουν και την χρηματιστηριακή αξία της αγοράς.

Δεν μπορεί το Χρηματιστήριο να στηρίζεται σε 7-8 εταιρίες της υψηλής κεφαλαιοποίησης και 4-5 εταιρίες της μεσαίας κεφαλαιοποίησης και οι υπόλοιπες 160 μετοχές να παραμένουν στο ταμπλό αδρανείς και ανύπαρκτες επιχειρηματικά.

 

 

ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

 

Πηγή: Reporter.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text