Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Συνεχίζει και σήμερα (Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου 2020) την άτονη πορεία του ο ΓΔ μέσα στο οριζόντιο κανάλι αναμονής των 615-645 μονάδων

Συνεχίζει και σήμερα (Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου 2020) την άτονη πορεία του ο ΓΔ μέσα στο οριζόντιο κανάλι αναμονής των 615-645 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Ούτε η σημερινή συνεδρίαση παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς ο ΓΔ με μικρή μεταβολή (+0,64%, στις 638 μονάδες, στις 3.35 μμ) και μικρό τζίρο (25 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο), παρατείνει για 6η εβδομάδα τον εγκλωβισμό του στο στενό και ευκόλως διασπάσιμο οριζόντιο κανάλι αναμονής των 615-645 μονάδων.

Οσο μακρύτερος είναι ο χρόνος παραμονής του ΓΔ στο κανάλι, τόσο πιο βίαιη και αξιόπιστη  θα πρέπει να είναι η τάση, ανοδική ή καθοδική, που θα προκύψει από την διάσπαση. Εμείς θα ακολουθήσουμε την διάσπαση με αγορές στην ανοδική και πωλήσεις στην καθοδική.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Ούτε σήμερα θα κάνει πράξεις το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 2/3 των μετοχών και καθοδικά το 1/3 ενώ  δυο μετοχές, οι ΙΝΛΟΤ και ΑΛΦΑ, πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει χειρότερα του -1,60%.

Η μετοχή της ημέρας : θεωρούμε την ΙΝΛΟΤ (+8% με 340 χιλ τεμάχια μέχρις στιγμής και πολύ κοντά στον μεσομακροχρόνιο σηματοδότη αγορών των 0,15 ευρω). Η μετοχή είναι μακροχρονίως υπερπωλημένη (στο 1/100 της προ 12ετίας τιμής της) αλλά τα τώρα θεμελιακά της δεν είναι τα καλύτερα καθώς η εταιρία έχει αρνητική καθαρή θέση (το παθητικό της δηλ τα χρέη είναι μεγαλύτερο από το ενεργητικό της δηλ την περιουσία της).

Σήματα ενίσχυσης θέσεων με ανοδική διάσπαση σχηματισμού συνέχισης του παραλληλόγραμμου δίνει σήμερα η ΔΕΗ ενώ καμία μετοχή δεν δίνει σήματα πωλήσεων με καθοδική διάσπαση έγκυρης στήριξης.

Τείνουν να δώσουν σήματα αγορών με ανοδικές διασπάσεις έγκυρων αντιστάσεων οι, ΙΝΛΟΤ, ΣΑΡ, ΜΥΤΙΛ και ΚΡΙ και αντίθετα σήματα πωλήσεων οι, ΟΛΠ. ΙΚΤΙΝ και ΛΑΜΔΑ.

Νέα υψηλά τριμήνου σημειώνουν σήμερα οι ΔΕΗ και ΤΕΝΕΡΓ ενώ καμία δεν δίνει αντίστροφα σήματα πωλήσεων.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text