Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Οφέλη από την ανάπτυξη των logistics περιμένει η Βογιατζόγλου Systems

Οφέλη από την ανάπτυξη των logistics περιμένει η Βογιατζόγλου Systems

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Οφέλη από την ανάπτυξη των logistics περιμένει η Βογιατζόγλου Systems

Του Στέφανου Κοτζαμάνη

Σταδιακή ανάκτηση του χαμένου εδάφους της χρονικής περιόδου Μαρτίου-Μαΐου επιδιώκει η Βογιατζόγλου Systems (επίπλωση-εξοπλισμός καταστημάτων και αποθηκών, εμπόριο-διανομή τεχνικών προϊόντων), με στόχο να περιοριστούν οι οικονομικές απώλειες από την εκδήλωση της πανδημίας Covid-19.

«Αναμφίβολα, το lockdown μας πήγε πίσω σε ότι αφορά τις εργασίες και τις οικονομικές μας επιδόσεις, ωστόσο στη συνέχεια προσπαθούμε, και ως ένα βαθμό επιτυγχάνουμε, να ανακτούμε τμήμα του χαμένου εδάφους» υποστήριξε η διοίκηση της εισηγμένης εταιρείας στα πλαίσια της χθεσινής τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της.

Σε αντίθεση με την πορεία του Ομίλου στη Ρουμανία που εξελίσσεται ανοδικά, από τις επιπτώσεις της πανδημίας δεν έμεινε αλώβητη ούτε και η θυγατρική Beta Woods, η οποία μεταξύ άλλων απευθύνεται σε εταιρείες του ξενοδοχειακού κλάδου και της εστίασης.

Η επένδυση της Bογιατζόγλου Systems στην Beta Woods αποσκοπεί όχι μόνο στην καθετοποίηση των εργασιών της μητρικής εταιρείας (παλαιότερα, σειρά ξυλουργικών εργασιών τις ανέθετε η εισηγμένη σε τρίτους), αλλά επιπλέον:

Στην εξασφάλιση έγκυρης και ποιοτικής παράδοσης προϊόντων προς την Βογιατζόγλου με στόχο την εξυπηρέτηση των πελατών της

Στην ανάληψη εργασιών και για τρίτους πελάτες. Σήμερα, η Beta Woods, μετά από επενδύσεις που υλοποίησε, είναι σε θέση να εκτελέσει ευρεία σειρά εργασιών, ωστόσο η φετινή ζήτηση έχει επηρεαστεί πτωτικά από την πανδημία.

Σε ό,τι αφορά τις προοπτικές, η διοίκηση του ομίλου τηρεί επιφυλακτική στάση. Από τη μια πλευρά, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια τη διάρκεια και την εξέλιξη της πανδημίας, καθώς και τις επιπτώσεις που θα επιφέρει στην εγχώρια οικονομία. Από την άλλη πλευρά ωστόσο, ελπίζεται ότι κάποια έργα που αναβλήθηκαν φέτος θα υλοποιηθούν μέσα στο 2021, ενώ η εντονότερη στροφή που παρατηρείται μετά την πανδημία προς όφελος του ηλεκτρονικού εμπορίου έχει τονώσει το ενδιαφέρον εταιρειών για ανάπτυξη των αποθηκευτικών τους εγκαταστάσεων (logistics), με αποτέλεσμα η εισηγμένη να έχει ήδη αρχίσει να υποβάλει προσφορές για την ανάληψη σχετικών εργασιών.

Σε κάθε περίπτωση, η διοίκηση της Βογιατζόγλου SystemsΒΟΣΥΣ δηλώνει πως δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα ρευστότητας και πως οι σχέσεις της με τις πιστώτριες τράπεζες είναι πολύ καλές.

Άλλωστε, η χθεσινή τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εισηγμένης (συγκαταλέγεται σε αυτές που διακρίνονται σε βάθος χρόνου για τις μεγάλες χρηματικές καταβολές προς τους μετόχους τους) αποφάσισε τη διανομή μερίσματος ύψους 0,095 ευρώ ανά μετοχή.

Το 2019, η Βογιατζόγλου SystemsΒΟΣΥΣ σημείωσε κύκλο εργασιών 26,66 εκατ. ευρώ (23,33 εκατ. το 2018) και καθαρά κέρδη 1,04 εκατ. (1,168 εκατ. το 2018).

 

Πηγή: euro2day.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text