Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ πλησιάζει αλλά διστάζει σήμερα (Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2020) να διασπάσει ανοδικά το υψηλό κλείσιμο 20 ημερών των 646,30 μονάδων

Ο ΓΔ πλησιάζει αλλά διστάζει σήμερα (Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2020) να διασπάσει ανοδικά το υψηλό κλείσιμο 20 ημερών των 646,30 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Ενώ τα κύρια διεθνή χρηματιστήρια σημειώνουν τις τελευταίες μέρες νέα υψηλά εξαμήνου ή έτους, το ελληνικό χρηματιστήριο βρίσκεται καθηλωμένο σε απόσταση -32% από τα προ κορονοιού επίπεδα με ελάχιστη σήμερα άνοδο (ΓΔ +0,10%, στις 644 μονάδες στις 2.50 μμ) και μικρό ημερήσιο τζίρο (35 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο).

Ο ΓΔ σχεδόν εφάπτεται αυτή τη στιγμή του ΥΚ20 ημερών που για εμάς παίζει ρόλο σηματοδότη αγορών και γι αυτό είμαστε σε εγρήγορση.

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει πάνω από τις 646,30 μονάδες (+0,35% από το χθεσινό κλείσιμο) με όγκο μεγαλύτερο του μέσου όρου των δύο τελευταίων συνεδριάσεων δηλαδή, μεγαλύτερο των 37 εκατ, το ΤΧ θα αυξήσει την μετοχική έκθεση από 60% σε 80%.

Μετοχές

Οι ανοδικές μετοχές αυτή τη στιγμή υπερτερούν αριθμητικά οριακά των καθοδικών ενώ μόνον μια, η ΕΕΕ, πετυχαίνει άνοδο άνω του +1,50% και καμία δεν σημειώνει πτώση χειρότερη του -1,50% κάνοντας την συνεδρίαση να μοιάζει σαν αναμονής και όχι σαν διάσπασης.

Η μόνη αξιοπρόσεκτη είναι η ΕΕΕ με άνοδο +3,30% αλλά με μέτριο όγκο και στα χαμηλά τριμήνου.

Ο ΔΤΡ, ο πιο υποτιμημένος κλαδικός δείκτης (-62% από τα προ κορονοιού επίπεδα) σήμερα που ο ΓΔ επιχειρεί ανοδική διάσπαση ΥΚ20, σημειώνει μικρή πτώση -0,40%.

Ποιες μετοχές θα αγοράσει το ΤΧ εάν ο ΓΔ κλείσει πάνω από τις 646,30 μονάδες και με 37 εκατ τζίρο ;  - Θα προτιμήσουμε τις νικήτριες 5μήνου, τις ΤΕΝΕΡΓ και ΔΕΗ που πετυχαίνουν σήμερα νέα υψηλά 5μήνου και τις ΣΑΡ, ΚΟΥΕΣ και ΜΥΤΙΛ που τα πλησιάζουν.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text