Αρχική | Χρηματιστήριο | Χρηματιστήριο Αθηνών | Χ.Α: Η γεωγραφική κατανομή αγοραστών και πωλητών μετοχών τον Αύγουστο

Χ.Α: Η γεωγραφική κατανομή αγοραστών και πωλητών μετοχών τον Αύγουστο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Χ.Α: Η γεωγραφική κατανομή αγοραστών και πωλητών μετοχών τον Αύγουστο

Ισχυρή μείωση κατεγράφη τον Αύγουστο στον αριθμό των ενεργών μερίδων του Χρηματιστηρίου Αθηνών (τουλάχιστον μία αγορά ή πώληση μετοχών μέσα στο μήνα), σε σχέση με τους ανάλογους κωδικούς του Ιουλίου.

Ειδικότερα, τον Αύγουστο που μας πέρασε, οι ενεργές μερίδες του Χρηματιστηρίου έφτασαν τις 10.171 -σε επίπεδο αγορών- και τις 8.807 -σε επίπεδο πωλήσεων- βάσει της γεωγραφικής κατανομής στην ελληνική επικράτεια.

Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, οι ενεργές μερίδες σε επίπεδο αγορών κατέγραψαν «βουτιά» 32,1% (14.980 μερίδες τον Ιούλιο), ενώ παράλληλα σε επίπεδο πωλήσεων μειώθηκαν κατά 21,2% (11.177 μερίδες τον Ιούλιο).

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα μηνιαία στατιστικά στοιχεία του Χρηματιστηρίου Αθηνών (AXIA Numbers), οι πιο πολλές ενεργές μερίδες για τον Αύγουστο βρίσκονται στην Αττική, καθώς υπάρχουν 5.202 ενεργές μερίδες σε επίπεδο αγορών και 4.519 ενεργές μερίδες σε επίπεδο πωλήσεων.

Δηλαδή, από το σύνολο των επενδυτικών μερίδων, στην Αττική βρέθηκε το 51,15% των κωδικών, σε επίπεδο αγορών, και το 51,31% των κωδικών, σε επίπεδο πωλήσεων. Αυτό σημαίνει ότι περισσότεροι από τους μισούς κωδικούς αφορούν επενδυτές, οι οποίοι βρίσκονται στην Περιφέρεια Αττικής.

Σε επίπεδο αγορών, στη δεύτερη θέση βρίσκουμε την Κεντρική Μακεδονία με 1.183 ενεργές μερίδες, στην τρίτη θέση τη Θεσσαλία με 438, στην τέταρτη θέση την Κρήτη με 423 και στην πέμπτη θέση την Πελοπόννησο με 387 ενεργές μερίδες.

Ακολουθεί η Δυτική Ελλάδα με 315 ενεργές μερίδες, η Ανατολική Μακεδονία-Θράκη με 270, η Στερεά Ελλάδα με 213, η Ήπειρος με 207, η Δυτική Μακεδονία με 173, το Νότιο Αιγαίο με 144, τα Ιόνια Νησιά με 119 και το Βόρειο Αιγαίο με 76 ενεργές μερίδες.

agores

Σε επίπεδο πωλήσεων, την Αττική ακολουθεί η Κεντρική Μακεδονία με 999 ενεργές μερίδες, στην τρίτη θέση βρίσκεται η Θεσσαλία με 406, στην τέταρτη η Κρήτη με 391 και στην πέμπτη η Πελοπόννησος με 337 ενεργές μερίδες.

Στη συνέχεια βρίσκουμε τη Δυτική Ελλάδα με 261 ενεργές μερίδες, την Ανατολική Μακεδονία-Θράκη με 248, την Στερεά Ελλάδα με 195, την Ήπειρο με 180, τη Δυτική Μακεδονία με 156, το Νότιο Αιγαίο με 122, τα Ιόνια Νησιά με 103 και το Βόρειο Αιγαίο με 69 ενεργές μερίδες.

pvlhseis

Τέλος, σε ό,τι αφορά τις ενεργές μερίδες που αφορούν επενδυτές με μη έγκυρο Ταχυδρομικό Κώδικα, για τον Αύγουστο υπήρχαν στο Χ.Α. συνολικά 1.021 ενεργές μερίδες σε επίπεδο αγορών και 821 μερίδες σε επίπεδο πωλήσεων.

Αριστοτέλης Παππάς

 

Πηγή: Reporter.gr

 

Δείτε το δελτίο AxiaNumbers εδώ.

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text