Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ με μεγάλη πτώση, κοντά στο -2% επανέρχεται σήμερα (Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου 2020) σε πλευρική μεσοπρόθεσμη τάση

Ο ΓΔ με μεγάλη πτώση, κοντά στο -2% επανέρχεται σήμερα (Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου 2020) σε πλευρική μεσοπρόθεσμη τάση

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Ενώ κατά τις τελευταίες 2-3 εβδομάδες ο ΓΔ έδειχνε κάποια ήπια σημάδια ανοδικότητας πολιορκώντας το Υψηλό 20 ημερών των 646 μονάδων, σήμερα οπισθοχωρεί άτακτα με μεγάλη πτώση -1,98%, στις 629 μονάδες, στις 3.00 μμ, με μέτριο για την εποχή τζίρο, 30 εκατ αναμενομένων στο κλείσιμο και με μικρότερες διορθώσεις στα ευρωπαικά χρηματιστήρια.

Αιτία της σημερινής πτώσης είναι η ανακοινωθείσα καθίζηση του -14% του Ελληνικού ΑΕΠ κατά το 2ο τριμήνο 2020 και η αναζωπύρωση των φόβων για ΑΜΚ ελληνικών τραπεζών σε πολύ χαμηλές τιμές λόγω εκτιμώμενων νέων κόκκινων δανείων λόγω κορονοιού.

Στο γράφημα βλέπουμε τον ΓΔ να εγκαταλείπει την σηματοδότρια αγορών ΥΚ20 των 646 μονάδων λαμβάνοντας πλευρική τάση.

Είμαστε πανέτοιμοι για πράξεις που δεν θα αργήσουν πολύ καθώς οι δυο σηματοδότριές μας , ΥΚ20 και ΧΚ20, συγκλίνουν (σήμερα το ΧΚ20 ανέβηκε στις 626 μονάδες).

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει κάτω των 626,30 μονάδων, το ΤΧ θα κατεβάσει την μετοχική του έκθεση από 60% σε 50%.

Μετοχές

Καμία μετοχή δεν φέρει αυτή τη στιγμή θετικό πρόσημο ενώ από τις πτωτικές, 7 μετοχές, οι 4 τραπεζικές συν τις ΑΒΑΞ, ΜΙΓ και ΠΡΟΦ, σημειώνουν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3%.

Δύο μετοχές, οι ΛΑΜΔΑ και ΠΡΟΦ, δίνουν σήμερα σήματα πωλήσεων με καθοδικές διασπάσεις έγκυρων στηρίξεων.

Τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα πωλήσεων οι, ΑΒΑΞ, ΑΔΜΗΕ, ΕΧΑΕ, ΜΠΕΛΑ, ΕΛΠΕ, ΜΟΗ, ΟΠΑΠ, ΟΛΠ, ΟΤΟΕΛ, ΟΛΘ και ΠΛΑΙΣ ενώ μόνον δύο, οι ΜΥΤΙΛ και ΚΟΥΕΣ, βρίσκονται κοντά σε έγκυρες σηματοδότριες μεσοπρόθεσμων αγορών.

Νέα χαμηλά σημειώνουν σήμερα οι, ΜΙΓ, ΠΡΟΦ, ΛΑΜΔΑ, ΙΚΤΙΝ και ΦΡΙΓΟ.

Και βέβαια το κύριο χαρακτηριστικό της σημερινής συνεδρίασης είναι η μεγάλη πτώση των τραπεζών (ΔΤΡ -4,50% προς το χαμηλό τριμήνου των 300 μονάδων).

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text