Αρχική | Πολιτική | Κοινωνία | Κορωνοϊός: Η AstraZeneca σταματά την έρευνα για το εμβόλιο – Ασθενής εμφάνισε ανεπιθύμητη αντίδραση

Κορωνοϊός: Η AstraZeneca σταματά την έρευνα για το εμβόλιο – Ασθενής εμφάνισε ανεπιθύμητη αντίδραση

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Κορωνοϊός: Η AstraZeneca σταματά την έρευνα για το εμβόλιο – Ασθενής εμφάνισε ανεπιθύμητη αντίδραση

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι δεν κινδυνεύει η ζωή του ασθενούς και χαρακτήρισε την αναστολή της έρευνας ως «ρουτίνα δράσης που πρέπει να γίνεται όποτε υπάρχει δυνητικά ανεξήγητη ασθένεια σε μία από τις δοκιμές της έρευνας»

Την προσωρινή αναστολή της έρευνας, που βρίσκεται στη Φάση 3, του εμβολίου κατά του νέου κορωνοϊού, από την AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, γνωστοποίησε ένας εκπρόσωπος της εταιρείας, μετά την εμφάνιση υποψίας σοβαρής ανεπιθύμητης αντίδρασης σε ασθενή, που συμμετείχε εθελοντικά στο πρόγραμμα, στη Βρετανία. Όπως σημειώνει το Bloomberg, η εξέλιξη αυτή μπορεί να καθυστερήσει ή ακόμα και να εκτροχιάσει τις προσπάθειες να επιταχυνθεί η επίτευξη ανοσοποίησης του πληθυσμού έναντι της πανδημίας.

Εκπρόσωπος της AstraZeneca, δήλωσε ότι η «τυπική διαδικασία αναθεώρησης της εταιρείας προκάλεσε μια παύση στον εμβολιασμό για να επιτρέψει την επανεξέταση των δεδομένων ασφαλείας».

Περισσότερες λεπτομέρειες δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα, αν και διευκρινίστηκε ότι δεν κινδυνεύει η ζωή του ασθενούς που παρουσίασε την αντίδραση στο εμβόλιο.

Ο εκπρόσωπος της AstraZeneca χαρακτήρισε την παύση της έρευνας ως «ρουτίνα δράσης που πρέπει να γίνεται όποτε υπάρχει δυνητικά ανεξήγητη ασθένεια σε μία από τις δοκιμές της έρευνας, διασφαλίζοντας ότι διατηρούμε την ακεραιότητα των δοκιμών». Ο εκπρόσωπος είπε επίσης ότι η εταιρεία «εργάζεται για να επισπεύσει την αναθεώρηση του μεμονωμένου συμβάντος για να ελαχιστοποιήσει τυχόν πιθανές επιπτώσεις στο χρονοδιάγραμμα της δοκιμής».

Οι ερευνητές αναζητούν τώρα παρόμοιες περιπτώσεις ανεπιθύμητων ενεργειών, χτενίζοντας βάσεις δεδομένων που ελέγχθηκαν από το λεγόμενο Συμβούλιο Παρακολούθησης Δεδομένων και Ασφάλειας.

Η AstraZeneca ξεκίνησε τη δοκιμή της Φάσης 3 μόνο στις ΗΠΑ στα τέλη Αυγούστου. Η αμερικανική δοκιμή διεξάγεται επί του παρόντος σε 62 ιστότοπους σε ολόκληρη τη χώρα, σύμφωνα με το clinicaltrials.gov, αν και ορισμένοι δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει την εγγραφή συμμετεχόντων. Οι δοκιμές Φάσης 2/3 ξεκίνησαν προηγουμένως στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Βραζιλία και τη Νότια Αφρική.

Επίσης, δεν ήταν σαφές σε ποια κλινική δοκιμή εμφανίστηκε η ανεπιθύμητη ενέργεια.

Όπως σημειώνει το Bloomberg, ο επικεφαλής της ομάδας εμπειρογνωμόνων των ΗΠΑ,  Αντονι Φάουτσι, δήλωσε χθες Τρίτη ότι είναι «απίθανο» να είναι διαθέσιμο για το κοινό ένα εμβόλιο πριν τις 3 Νοεμβρίου.

Σε ό,τι αφορά την εικόνα της μετοχής της AstraZeneca στη Νέα Υόρκη, υποχώρησε τη νύχτα έως και 8,3%, ενώ αντίθετα άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Moderna και  BioNTech.

 

Πηγή: www.newmoney.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text