Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Σκάνδαλο Folli Follie: Η ώρα του ανακριτή για την οικογένεια Κουτσολιούτσου

Σκάνδαλο Folli Follie: Η ώρα του ανακριτή για την οικογένεια Κουτσολιούτσου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Σκάνδαλο Folli Follie: Η ώρα του ανακριτή για την οικογένεια Κουτσολιούτσου

Την πόρτα της ανακρίτριας θα περάσουν σήμερα τα μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου, προκειμένου να απολογηθούν για το σκάνδαλο της Folli Follie, το οποίο έχει στιγματίσει την εγχώρια κεφαλαιαγορά και έχει αμαυρώσει την εικόνα της χώρας διεθνώς.

Κάποιοι εκ των 30 συνολικά κατηγορουμένων για την υπόθεση έχουν ήδη απολογηθεί και τους έχουν επιβληθεί ήδη περιοριστικά μέτρα και χρηματική εγγύηση.

Άγνωστο είναι το εάν θα τύχουν ίδιας ή αυστηρότερης αντιμετώπισης οι Δημήτρης Κουτσολιούτσος, Καίτη Κουτσολιούτσου και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, οι οποίοι είναι αντιμέτωποι με πολύ βαριές κατηγορίες. Αν η ανακρίτρια κρίνει πως είναι ύποπτοι φυγής πιθανότατα θα διατάξει την προφυλάκισή τους.

Ο Δημήτρης και ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος θα απολογηθούν για πέντε κακουργήματα, που περιλαμβάνουν απάτη εις βάρος του επενδυτικού κοινού, ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος, χειραγώγηση αγοράς, εγκληματική οργάνωση και πλαστογραφία και η Καίτη Κουτσολιούτσου θα απολογηθεί για τρία κακουργήματα, ήτοι αυτά της απάτης, του ξεπλύματος χρήματος και της χειραγώγησης μετοχών.

Οι απολογίες των μελών της οικογένειας Κουτσολιούτσου έχουν ειδικό βάρος όχι μόνον για να τεκμηριωθεί το τεράστιο σκάνδαλο παραποίησης των οικονομικών μεγεθών της πολύπαθης εταιρείας, αλλά και για να φωτιστούν πτυχές της υπόθεσης που σχετίζονται με τον αγώνα επιβίωσης που δίνει σήμερα η εισηγμένη.

Οι δικηγόροι της Follie Follie έχουν ήδη τους τελευταίους μήνες κινηθεί κατά της οικογένειας Κουτσολιούτσου διεκδικώντας είτε περιουσιακά της στοιχεία, είτε περιουσιακά στοιχεία της Follie τα οποία εξακολουθούσε να χρησιμοποιεί η οικογένεια.

Το κύριο μέλημα της νέας διοίκησης της εισηγμένης είναι να κλείσει τα μέτωπα με τις εισαγγελικές Αρχές και να ανακτήσει δεσμευμένα περιουσιακά στοιχεία που έχουν παγώσει είτε με εισαγγελική εντολή, είτε με απόφαση της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες. Κάτι τέτοιο θα βελτίωνε την κατάσταση της ρευστότητας της εταιρείας, η οποία είναι το βασικό εμπόδιο στην ολοκλήρωση της συμφωνίας εξυγίανσης με τους ομολογιούχους.

 

Αθανάσιος Κουκάκης

 

Πηγή: cnn.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text