Αρχική | Διάφορα | Τεύχη 2018-2023 (Νο 199 έως Νο 253) | Χ&Α - 220 | Ο κινητός μέσος όρος 200 ημερών

Ο κινητός μέσος όρος 200 ημερών

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Η καμπύλη του Κινητού Μέσου Όρου των 200 ημερών, συνεχίζει την πτωτική πορεία της, με ρυθμό που, αυτές τις μέρες, υπολογίζεται σε 1,2 έως 1,3 μονάδες ανά συνεδρίαση. Στις 11/9/2020, ήταν 718,48 μονάδες και απείχε από την καμπύλη του Γενικού Δείκτη κατά 12,96% (ο υπολογισμός με βάση την τιμή του Γενικού Δείκτη). Πρόκειται για τη μεγαλύτερη προσέγγιση που έχει γίνει προς τον Γενικό Δείκτη, από τις αρχές Μαρτίου. Η απόσταση αυτή θα μειώνεται διαρκώς κατά το επόμενο διάστημα. Όπως είχαμε προβλέψει, ήδη από το μήνα Μάρτιο, στις αρχές Οκτωβρίου, η τιμή της καμπύλης του ΚΜΟ-200 θα βρίσκεται κοντά στις 700 μονάδες (αυτό αποδεικνύει ότι η πορεία της καμπύλης του ΚΜΟ-200 είναι σχετικά προβλέψιμη, ένα στοιχείο που είναι πολύ σημαντικό για την πετυχημένη λειτουργία του “απόλυτου συστήματος”)

Δείτε το διάγραμμα διαδραστικά εδώ.

Ανάλογα με το ποιός θα είναι ο μέσος όρος των κλεισιμάτων του Γενικού Δείκτη κατά το επόμενο διάστημα, θα κριθεί πότε θα υπάρξει ανοδική διάσπαση της καμπύλης του ΚΜΟ-200 από την καμπύλη του Γενικού Δείκτη.

 

Αν ο μέσος όρος των κλεισιμάτων του ΓΔ κατά τις επόμενες 50 συνεδριάσεις είναι οι 640 μονάδες (κάτι που είναι πολύ πιθανό να συμβεί), τότε η ανοδική διάσπαση θα γίνει στις πρώτες συνεδριάσεις του Δεκεμβρίου. Αν ο μ.ο. των κλεισιμάτων είναι οι 630 μονάδες τότε η διάσπαση θα γίνει πριν τα μέσα Δεκεμβρίου. Αν είναι οι 650 μονάδες, τότε η διάσπαση θα συμβεί στο 3ο δεκαήμερο του Νοεμβρίου. Σε κάθε περίπτωση, όλα δείχνουν ότι, η διαδικασία πτώσης της καμπύλης του ΚΜΟ-200 βρίσκεται στο τελευταίο στάδιό της και πως, η εικόνα αυτού του τεχνικού δείκτη (καθοριστικού για τη λειτουργία του “απόλυτου συστήματος”) αναμένεται να βελτιωθεί μετά από ένα δίμηνο. Προσοχή! Η βελτίωση της εικόνας του “συστήματος” δε σημαίνει αυτόματα και τη βελτίωση της θεμελιώδους κατάστασης στον πραγματικό κόσμο και την οικονομία. Απλά, έχει αποδειχθεί ότι ιστορικά, συμβαδίζουν, χωρίς όμως το πρώτο (η κατάσταση των καμπυλών) να επηρεάζει το δεύτερο (την πραγματικότητα των καταστάσεων).

 

Από την πλευρά μας, παρακολουθούμε καθημερινά τις εξελίξεις και θα συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για την κατάσταση των δεικτών.

Δείτε το διάγραμμα διαδραστικά εδώ.

Μια ενδιαφέρουσα κατάσταση που έχει προκαλέσει η επί μακρόν στασιμότητα του Γενικού Δείκτη, ή ακριβέστερα, η μικρή διακύμανσή του, είναι ότι, τα σημεία των εκάστοτε “υψηλών” και “χαμηλών” (κλεισιμάτων) 20 ημερών του Γενικού Δείκτη να βρίσκονται πολύ κοντά μεταξύ τους. Αυτό απεικονίζεται στο επάνω διάγραμμα. Αυτή αφενός είναι μία κατάσταση “ταλαιπωρίας” για όσους ακολουθούν το σύστημα “Υψηλό/Χαμηλό 20 ημερών” ως “σηματοδότη” σε συναλλαγές τους (όπως κάνει και μία παραλλαγή του “απόλυτου συστήματος”), όμως, αφετέρου, συνήθως δείχνει την εξάντληση μίας μεγάλης κίνησης του Γενικού Δείκτη και τη εύρεσή του σε μία κατάσταση ηρεμίας -που προκαλείται από την απουσία γεγονότων που θα μπορούσαν να ξεκινήσουν μία τάση. Αυτό δε σημαίνει απαραίτητα ότι, η κίνηση που θα ακολουθήσει θα είναι ανοδική. Όμως, με δεδομένο ότι, ήδη, ο ΓΔ βρίσκεται σε ένα πολύ χαμηλό επίπεδο, αυτό είναι πολύ πιθανό να συμβεί.

 

Επιστροφή στα περιεχόμενα
Δείτε τους συνδέσμους για παλαιότερα τεύχη (εδώ)
Δείτε την ύλη των παλαιότερων τευχών (εδώ)

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text