Αρχική | Χρηματιστήριο | Διεθνείς Αγορές | Ο τραπεζικός γάμος του αιώνα - Σε τροχιά συγχώνευσης UBS και Credit Suisse;

Ο τραπεζικός γάμος του αιώνα - Σε τροχιά συγχώνευσης UBS και Credit Suisse;

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Οι πρόεδροι της UBS και της Credit Suisse εξετάζουν το ενδεχόμενο μιας πιθανής συγχώνευσης, που θα δημιουργήσει μια από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Ευρώπης, αναφέρει η ιστοσελίδα Inside Paradeplatz, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές από τη διοίκηση των τραπεζών.

Η πιθανή συγχώνευση, που φέρει την κωδική ονομασία Signal, βρίσκεται υπό διερεύνηση από τον πρόεδρο της UBS, Αξελ Βέμπερ και τον ομόλογό του στη Credit Suisse, Ουρσ Ρόνερ, σύμφωνα με το ελβετικό χρηματοοικονομικό blog. Ο Βέμπερ έχει συζητήσει την ιδέα αυτή με τον υπουργό οικονομικών της Ελβετίας Ούλι Μόρερ, και η συμφωνία θα μπορούσε να επιτευχθεί στις αρχές του επόμενου έτους, αναφέρει το δημοσίευμα.

Εκπρόσωποι των δύο ανταγωνιστικών ως σήμερα τραπεζών, αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Ο τραπεζικός κλάδος της Ευρώπης δέχεται πιέσεις για περαιτέρω ενοποίηση καθώς η πανδημία του ιού κοροναϊού αυξάνει τα προβλήματα στην κερδοφορία από τα αρνητικά επιτόκια. Οι ισπανικές τράπεζες CaixaBank και Bankia ανακοίνωσαν στις αρχές του μήνα ότι εξετάζουν το ενδεχόμενο συγχώνευσης που θα δημιουργήσει την μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας.

Ωστόσο, ενώ μια συμφωνία μεταξύ των δύο ελβετικών τραπεζών θα τους επέτρεπε να εξαλείψουν την αλληλεπικάλυψη των υπηρεσιών τους, η πραγματοποίησή της θα ήταν πολύ δύσκολη, σύμφωνα με τον Αντρέα Βεντίτι, αναλυτή της Vontobel.

«Οι περιορισμοί του ρυθμιστικού πλαισίου θα αποτελέσουν το μεγαλύτερο εμπόδιο κατά τη γνώμη μου» είπε ο Βεντίτι, επειδή οι κανόνες είναι πιο απαιτητικοί για τα μεγαλύτερα ιδρύματα, προσθέτοντας ότι δεν θεωρεί πιθανή μια συμφωνία.

Οι μετοχές της Credit Suisse πάντως σήμερα ήταν ψηλότερα κατά 2% το μεσημέρι στη Ζυρίχη ενώ της UBS κατέγραψαν κέρδη 1,3%.

 

Πηγή: liberal.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text