Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ διορθώνει σήμερα, Τετ, 16/9/20, ήπια λίγο κάτω από το υψηλό τριμήνου

Ο ΓΔ διορθώνει σήμερα, Τετ, 16/9/20, ήπια λίγο κάτω από το υψηλό τριμήνου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Ικανοποιητική για τους longs είναι η μέχρι τούδε (3.55 μμ) σημερινή συνεδρίαση καθώς με την μικρή διόρθωση (-0,22% στον ΓΔ και με μέτριο τζίρο 40 εκατ αναμενομένων στο κλείσιμο) εξέρχονται οι βραχυχρονίως κερδισμένοι χωρίς να κάνουν ζημιά (που θα έκαναν σε περίπτωση βαθιάς διόρθωσης) στην ψυχολογία της αγοράς αφήνοντας ανέπαφη την ανοδική τάση που αναδύθηκε αυτές τις μέρες.

Οσο ο ΓΔ δεν θα υποχωρεί κάτω από τις 645 μονάδες χάνοντας το μισό του 10ήμερου ράλι, η ανοδική τάση θα παραμένει υγιής και προϊούσα προς υψηλότερα επίπεδα.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 72% με μετοχές και 28% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις. Πιθανόν να κάνουμε αύριο αγορές αν  δώσει σήματα ο ΕΚΜΟ(15-80) και εφόσον η συνεδρίαση λήξει θετική.

Μετοχές


Καθοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών και ανοδικά το 1/3 ενώ μια μετοχή, η ΙΝΚΑΤ, σημειώνει μεγάλη άνοδο άνω του +3% και καμία μεγάλη πτώση χειρότερη του -3%.

Το κύριο συμβάν της σημερινής συνεδρίασης είναι η λογικά αναμενόμενη μεγάλη σχετικά διόρθωση των τραπεζών (ΔΤΡ -2,40%). Ο ΔΤΡ είναι ο πιο χτυπημένος από  την πανδημία κλάδος ευρισκόμενος ακριβώς στο κάτω 20% του εύρους του του έτους 2020.

Δύο μετοχές είναι οι εντυπωσιακότερες της σημερινής συνεδρίασης, η ΔΕΗ και ο ΦΡΛΚ, που πετυχαίνουν νέα υψηλά εποχής με μεγάλους όγκους και μεγάλες ανόδους, περίπου στο +2,50%.

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήμα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης (εδραζόμενης σε 3-5 ισουψείς κορυφές) αντίστασης – υψηλού τριμήνου.

Όμως βρίσκονται κοντά στο να δώσουν τέτοιο σήμα αγορών πολλές μετοχές όπως οι, ΙΝΚΑΤ, ΑΒΑΞ, ΚΡΙ, ΕΥΔΑΠ, ΟΛΠ, ΤΕΝΕΡΓ, ΣΕΝΕΡ, ΠΡΟΦ και ΣΑΡ. Δηλαδή, έχουμε «πράμα» να αγοράσουμε αύριο αν ο ΓΔ σημειώσει νέο υψηλό τριμήνου οπότε θα δώσει σήμα και ο ΕΚΜΟ(15-80).

Αντίθετα, είναι έτοιμες να δώσουν σήματα πωλήσεων με αντίστροφη σηματοδότηση οι δυο πετρελαϊκές που πρόσφατα δημοσίευσαν απογοητευτικά εξάμηνα, οι ΜΟΗ και ΕΛΠΕ και η λιμνάζουσα ΛΑΜΔΑ.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text