Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Jumbo: Επέκταση στο Ισραήλ μέσω franchise

Jumbo: Επέκταση στο Ισραήλ μέσω franchise

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Jumbo: Επέκταση στο Ισραήλ μέσω franchise

Πέννυ Κούτρα

Τη σύναψη σύμβασης εμπορικής συνεργασίας με την ισραηλινή Fox Group ανακοίνωσε χτες η Jumbo με στόχο την επέκταση του δικτύου της στο Ισραήλ μέσω συμφωνίας franchise.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ελληνικού ομίλου, «στις 24.7.2020 προχώρησε σε σύμβαση εμπορικής συνεργασίας με την Fox Group, η οποία είναι ηγέτιδα στο χώρο του λιανεμπορίου στο Ισραήλ, εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Tel Aviv, με 9 σήματα δικά της και 11 συνεργασίες franchise με εταιρείες με διεθνή παρουσία στο λιανεμπόριο. Με τη συμφωνία παρέχεται σε αυτή το αποκλειστικό δικαίωμα για το άνοιγμα στο Ισραήλ νέων καταστημάτων, που θα φέρουν το σήμα «JumboΜΠΕΛΑ -0,63%» και θα εμπορεύονται προϊόντα της αλυσίδας.

Λαμβανομένου υπόψη ότι η Fox Group θα πρέπει να επιτύχει τη διευθέτηση διαφόρων ζητημάτων τοπικού χαρακτήρα, για να καταστεί στη συνέχεια δυνατή η υλοποίηση της συμφωνίας, το πρώτο κατάστημα αναμένεται να λειτουργήσει περί το τέλος του έτους 2022. Η συμφωνία είναι 12ετούς διάρκειας με δυνατότητα επέκτασης για άλλα 10 χρόνια από την παρέλευση των πρώτων 10 ετών από την ημερομηνία ανοίγματος του πρώτου καταστήματος.

Εκτός από το ιδιόκτητο δίκτυο καταστημάτων σε Ελλάδα, Κύπρο, Ρουμανία, Βουλγαρία, ο όμιλος Jumbo έχει αναπτύξει το σύστημα δικαιόχρησης - franchise σε Αλβανία, Κόσοβο, Σερβία, Βόρεια Μακεδονία, Βοσνία και Μαυροβούνιο.

Σημειώνεται πως η FOX ιδρύθηκε το 1942 και ειδικεύεται στην αγορά ενδυμάτων. Σήμερα, εκτός από το Ισραήλ έχει παρουσία σε 14 χώρες, διαθέτοντας 600 καταστήματα παγκοσμίως συνολικής επιφάνειας 110.000 τετραγωνικών μέτρων. Διαπραγματεύεται στο χρηματιστήριο του Tel Aviv, διαθέτει 9 σήματα δικά του και 11 συνεργασίες franchise με εταιρείες με διεθνή παρουσία στο λιανεμπόριο, όπως π.χ. με τη Nike. Όμως με τη συμφωνία του με τη Jumbo, εισέρχεται σε μια νέα για αυτόν κατηγορία όχι μόνο των παιγνιδιών αλλά και των προϊόντων για το σπίτι.

 

Πηγή: euro2day.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text