Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Δεύτερη μέρα ήπιας διόρθωσης είναι η σημερινή (Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2020) με τον ΓΔ να βαστά άνετα την θέση του πάνω από τις 650 μονάδες

Δεύτερη μέρα ήπιας διόρθωσης είναι η σημερινή (Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2020) με τον ΓΔ να βαστά άνετα την θέση του πάνω από τις 650 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Δεν μας ενοχλεί η σημερινή διόρθωση της αγοράς καθόσον η πτώση του ΓΔ είναι μικρή  (-0,20%, στις 660 μονάδες, στις 3.20 μμ) με μικρό τζίρο (45 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με τους κύριους ξένους δείκτες Dow και DAX να βρίσκονται σε σαφή ανοδική τάση λίγο κάτω από το υψηλό έτους 2020.

Στο γράφημα βλέπουμε τον ΓΔ να μην  μπορεί να πλησιάσει την σηματοδότρια μεσομακροπρόθεσμων αγορών Υψηλό Κλείσιμο 60 ημερών των 676 μονάδων, αλλά από την άλλη μεριά ο ΓΔ λαμβάνει σήμα αγορών από τον εξίσου αξιόπιστο δείκτη τάσης ΕΚΜΟ(15-80) (φαίνεται στην κάτω οριζόντια λωρίδα του γραφήματος που σήμερα πρασίνισε) , το οποίο σήμα σήμερα τυχαίνει να μην είναι εκτελέσιμιο εάν το κλείσιμο είναι αρνητικό. Αν, αντίθετα, ο ΓΔ κλείσει σήμερα θετικά το σήμα του ΕΚΜΟ(15-80) ισχύει.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει θετικός, το ΤΧ θα αυξήσει την μετοχική του έκθεση από 72% σε 85%. Οι επόμενες αγορές θα γίνουν , αν γίνουν, στην υπέρβαση της κυλιόμενης κορυφής – αγκιστριού των 663 μονάδων και οι αμέσως επόμενες στην υπέρβαση του ΥΚ60 των 676 μονάδων.

Μετοχές

Αυτή τη στιγμή, 6 στις 10 μετοχές είναι πτωτικές και 4 ανοδικές ενώ δύο μετοχές, οι ΒΙΟ και ΣΕΝΕΡ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να σημειώνει μεγάλη πτώση χειρότερη του -3%.

Οι μετοχές της ημέρας : είναι οι τρεις ομίλου Στασινόπουλου, ΒΙΟ, ΣΕΝΕΡ και ΕΛΧΑ, που πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους, +6,10%, +4% και +1,60% αντίστοιχα, με μεγάλους όγκους δίδοντας και οι τρεις σήματα αγορών, οι ΣΕΝΕΡ και ΕΛΧΑ με ανοδική διάσπαση ΥΚ60 και η ΒΙΟΧΚ με ανοδική διάσπαση αγκιστριού μετά από διασπασθέν ΥΚ60.

Τέτοια σήματα αγορών τείνουν να δώσουν οι, ΟΛΠ, ΙΝΚΑΤ, ΑΔΜΗΕ, ΤΕΝΕΡΓ, ΕΥΔΑΠ, ΠΛΑΚΡ, ΚΡΙ και ΣΑΡ.

Καμία μετοχή δεν διασπά καθοδικά χαμηλό 20 και πλέον  ημερών, και καμία δεν τείνει να το κάνει.

Ποιες μετοχές θα αγοράσει το ΤΧ σήμερα εάν ο ΓΔ κλείσει θετικός : Δύο τρεις από τις ακόλουθες : ΒΙΟ, ΣΕΝΕΡ, ΚΡΙ, ΣΑΡ και ΠΛΑΚΡ.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text