Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Διορθώνει σήμερα (Παρ, 18/9/2020) η αγορά χωρίς ο ΓΔ να χάνει τις στηρίξεις του

Διορθώνει σήμερα (Παρ, 18/9/2020) η αγορά χωρίς ο ΓΔ να χάνει τις στηρίξεις του

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Δεν μας ανησυχεί ιδιαίτερα η σημερινή διόρθωση της αγοράς καθώς η πτώση τους ΓΔ (-0,80%, στις 657 μονάδες, στις 4.10 μμ) είναι ελεγχόμενη, ο τζίρος λίγο αυξημένος (55 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) ενώ δεν παρατηρείται κάποια ανάλογη κίνηση στους ευρωπαϊκούς δείκτες (DAX +0.20%, σχεδόν στο υψηλό 6μήνου).

Στο μεσοπρόθεσμο γράφημα του ΓΔ η σημερινή πτώση φαίνεται ασήμαντη. Για να ανησυχήσουμε θα πρέπει ο ΓΔ να χάσει το ψυχολογικό στήριγμα των 650 μονάδων, ύστερα τον μέσον άξονα των 645 μονάδων του 30ήμερου εύρους του και τέλος, το Χαμηλό 20 ημερών – stop loss των 627 μονάδων.

Προς το παρόν δεν έχουμε πρόβλημα, ίσως η σημερινή πτώση να είναι χρήσιμη για να λογιστικοποιηθούν τα κέρδη των βραχυχρονίων.

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 83% με μετοχές και 17% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές


Καθαρά πτωτικό είναι αυτή τη στιγμή το πλάτος της αγοράς με τα 4/5 των μετοχών να κινούνται αρνητικά ενώ δύο μετοχές, οι ΑΡΑΙΓ και ΙΝΚΑΤ, χάνουν λίγο χειρότερα του -3% σε σύγκριση με μια, την ΜΙΓ, που πετυχαίνει πολύ μεγάλη άνοδο.

Η μετοχή της ημέρας : Είναι η ΜΙΓ που σημειώνει μεγάλη άνοδο περίπου +9% με μεγάλους όγκους 14 εκατ τεμαχίων ή 800 χιλ ευρώ μέχρις στιγμής αλλά από τα χαμηλά έτους καθώς κατάφερε να πουλήσει την ΒΙΒΑΡΤΙΑ σε ξένους.

Σήματα αγορών, αρκετά ισχυρά δίνει σήμερα η ΣΕΝΕΡ ενώ ανάλογα σήματα (με ανοδικές διασπάσεις έγκυρων αντιστάσεων – υψηλών τριμήνου) τείνουν να δώσουν οι, ΕΥΔΑΠ, ΚΡΙ, ΟΛΘ, ΤΕΝΕΡΓ, ΣΑΡ, ΦΡΛΚ και ΑΔΜΗΕ.

Νέα υψηλά τριμήνου σημειώνουν σήμερα οι αδελφές ΕΛΧΑ και ΣΕΝΕΡ.

Μεγάλους όγκους, συσσώρευσης, διακινούν σήμερα οι ΜΙΓ και ΛΑΜΔΑ.


Τρίτη συνεχόμενη ημερήσια διόρθωση σημειώνει σήμερα ο τραπεζικός ΔΤΡ μη μπορώντας να ξεφύγει από περιοχή χαμηλών 2020.

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα κατά την ίδιαν ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text