Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ δεν μπορεί να αντιδράσει σήμερα (Τρίτη, 22/9/20) ανοδικά μετά το χθεσινό χτύπημα -4,30%. Ωστόσο, παραμένει μέσα στο 4μηνο κανάλι συσσώρευσης των 685-615 μονάδων

Ο ΓΔ δεν μπορεί να αντιδράσει σήμερα (Τρίτη, 22/9/20) ανοδικά μετά το χθεσινό χτύπημα -4,30%. Ωστόσο, παραμένει μέσα στο 4μηνο κανάλι συσσώρευσης των 685-615 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

 

 

Δεν μας ικανοποιεί ιδιαίτερα η σημερινή συνεδρίαση. Ναι μεν, ο ΓΔ (+0,10%, στις 630 μονάδες, στις 3.00 μμ), δεν συνεχίζει το χθεσινό sell off, όμως δεν μπορεί να αντιδράσει όπως θα έπρεπε.

 

Στο παρακάτω γράφημα παρατηρούμε ότι ο ΓΔ παραμένει στο 4μηνο οριζόντιο κανάλι των 685-615 μονάδων αλλά κινδυνεύει να σπάσει καθοδικά το κυλιόμενο Χαμηλό Κλείσιμο 20 ημερών των 627 μονάδων το οποίο παίζει για εμάς ρόλο stop loss.

 

Πάντως, το Χρηματιστήριο Αθηνών μέχρις στιγμής έχει ανακτήσει μόνον το περίπου 1/3 της καθίζησης του Φεβρουαρίου-Μαρτίου σε σύγκριση με τις ανεπτυγμένες ισχυρές χώρες ΗΠΑ, Γερμανία, Ολλανδία, Σουηδία που έχουν ανακτήσει περίπου τα 4/5, αλλά το ΧΑ βρίσκεται καλύτερα από τα ασθμαίνοντα μεσογειακά χρηματιστήρια των Ισπανίας, Ιταλίας, Τουρκίας που έχουν ανακτήσει λιγότερο του 1/3 της αναφερθείσας καθίζησης.

 

 

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

 

Εάν ο ΓΔ κλείσει κάτω από το ΧΚ20 των 627 μονάδων, το ΤΧ θα μειώσει την μετοχική του έκθεση από 83% σε περίπου 70%.

 

Μετοχές

 

Ανοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή το 1/3 των εμπορεύσιμων μετοχών και καθοδικά τα 2/3 ενώ καμία μετοχή δεν πετυχαίνει άνοδο άνω του +2% σε σύγκριση με τρεις μετοχές, τις ΕΛΧΑ, ΙΝΛΟΤ και ΦΡΙΓΟ, που χάνουν περισσότερο του -3%.

 

Καμία μετοχή δεν σημειώνει σήμερα νέα υψηλά τριμήνου ενώ τρεις μετοχές, οι ΜΟΗ, ΕΛΠΕ και ΦΡΙΓΟ, σημειώνουν νέα χαμηλά ιδίου διαστήματος.

 

Σήμερα καμία μετοχή δεν διακινεί μεγάλους γιαυτήν όγκους, εκτός της ΦΡΛΚ όπου σημειώνονται πιθανές διανομές.

 

Ο ΔΤΡ χωρίς μεταβολή σήμερα παραμένει στα τάρταρα των 300 μονάδων από 900 προ κορονοιού και 270 μονάδων του χαμηλού Μαρτίου.

 

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

 

 

 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text