Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ούτε σήμερα (Τετ, 23/9/2020) μπορεί να σηκώσει κεφάλι ο ΓΔ μετά το προχθεσινό selloff.

Ούτε σήμερα (Τετ, 23/9/2020) μπορεί να σηκώσει κεφάλι ο ΓΔ μετά το προχθεσινό selloff.

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Αδύναμη παρουσιάζεται η αγορά με τον ΓΔ να σημειώνει αυτή τη στιγμή (4.10 μμ) νέα πτώση -0,76% (στις 620 μονάδες) με μέτριο τζίρο (40 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με κάποιες σχετικά ήπιες ανοδικές αντιδράσεις στην Ευρώπη που κινείται κοντά στα χαμηλά 20ημέρου.

Στο γράφημα βλέπουμε ότι ο ΓΔ έχει σπάσει από χθες καθοδικά το κυλιόμενο ΧΚ20 και λίγο θέλει ακόμα για να σπάσει και το ΧΚ60 των 615 μονάδων όπου έχουμε τοποθετήσει ένα ακόμα stop loss.

Μπορεί το γράφημα του ΓΔ να μην είναι εντελώς χάλια (bearish) καθώς βαστά την πλευρικότητά του, αλλά κινδυνεύει να σπάσει τις 615 μονάδες γεγονός που θα μας αναγκάσει σε περαιτέρω πωλήσεις.

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει κάτω των 615 μονάδων (λίγο δύσκολο για σήμερα γιατί απαιτείται πτώση -1,50% που δεν φαίνεται προς το παρόν) το ΤΧ θα μειώσει την μετοχική του έκθεση από 68% σε περίπου 50-60%.

Μετοχές


Πτωτικό είναι αυτή τη στιγμή το πλάτος της αγοράς με τα ¾ των μετοχών να κινούνται αρνητικά και το ¼ θετικά ενώ δύο μετοχές, οι ΠΛΑΘ και ΦΡΙΓΟ, κερδίζουν πάνω από +3% σε σύγκριση με τρεις μετοχές, τις ΑΤΤ, ΑΒΑΞ και ΜΙΓ, που σημειώνουν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3%.

Μερικά αξιοσημείωτα συμβάντα σε κατιδίαν μετοχές.

Καταρχάς, η μετοχή – έκπληξη των ημερών, η ΠΛΑΘ πετυχαίνει σήμερα νέα μεγάλη άνοδο +7,45% αυτή τη στιγμή με μεγάλο όγκο σχεδόν 100 τεμαχίων. Δείχνει να έχει κι άλλο δρόμο προς τα πάνω, κόντρα στο ρεύμα.

Και η ΦΡΙΓΟ σημειώνει μεγάλη άνοδο +7% αλλά με όγκο πολύ μικρότερο του χθεσινού selloff και σε δυσμενέστατη θέση, σε χαμηλό έτους.

Ομοίως και η ΑΡΑΙΓ, προσπαθεί να σημειώνει ανοδική αναστροφή μετά το προχθεσινό χαμηλό έτους που βρίσκεται  κάτω και από το χαμηλό Μαρτίου.

Σκληρά καρύδια φαίνονται οι ΜΥΤΙΛ, ΣΑΡ και ΠΡΟΦ, αφού δεν απομακρύνονται από τον αγοραστικό τους στροφέα – υψηλό 4μήνου.

Και η δυσάρεστη έκπληξη της ημέρας. Η άμοιρη ΜΙΓ σημειώνει σήμερα limit down -28,50% με τεράστιο όγκο 14 εκατ τεμαχίων πλησιάζοντας περιοχή τιμών χρεοκοπίας, τα 4 λεπτά του ευρώ, από τα 7 ευρώ του 2008. Φαίνεται ότι το deal για την ΒΙΒΑΡΤΙΑ δεν τελεσφόρησε.

Κινδυνεύουν από καθοδικές διασπάσεις έγκυρων στηρίξεων – χαμηλών 4μήνου οι, ΑΔΜΗΕ, ΟΠΑΠ, ΑΛΦΑ, ΕΥΡΩΒ και ΦΡΛΚ.

Νέα χαμηλά έτους σημειώνει σήμερα μόνον μια, αλλά σημαντική, η ΜΟΗ.

Τέλος, ο Δείκτης Τραπεζών δεν άντεξε και σήμερα σπάει καθοδικά το ψυχολογικό όριο των 300 μονάδων (από 900 στις αρχές 2020). Φυσικό επακόλουθο όταν πολλοί μιλάνε για νέα κόκκινα δάνεια ύψους 10 δις.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 3.30 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text