Αρχική | Οικονομία | Ελληνική Οικονομία | ΤτΕ: Aύξηση 4,1% στις τιμές των διαμερισμάτων το β' τρίμηνο του 2020

ΤτΕ: Aύξηση 4,1% στις τιμές των διαμερισμάτων το β' τρίμηνο του 2020

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
ΤτΕ: Aύξηση 4,1% στις τιμές των διαμερισμάτων το β' τρίμηνο του 2020

Δείτε, αναλυτικότερα τη σχετική ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος:εδώ.

Οι δείκτες τιμών ακινήτων μπορούν να χαρακτηριστούν ως πρόδρομοι και πολύ σημαντικοί δείκτες, καθώς μπορούν να αποτυπώσουν την εξέλιξη της κατάστασης του συνόλου της οικονομίας. Ιδιαίτερη βαρύτητα θα πρέπει να δίνουμε στους δείκτες τιμών επαγγελματικών ακινήτων, αφού η κίνηση στην αγορά αυτή, συνδέεται άμεσα με την οικονομική δραστηριότητα και τις προσδοκίες των οικονομικών μονάδων.

Στα οικιστικά ακίνητα, οι λόγοι διακύμανσεις των τιμών, μπορεί να είναι διαφορετικοί. Για παράδειγμα, η εξέλιξη του πληθυσμού, η διάθεση νέων να διαμείνουν μακριά από τους γονείς τους ή και η κινητικότητα των οικονομικών μεταναστών.

Με βάση τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί από τα πιστωτικά ιδρύματα,εκτιμάται ότι το β΄ τρίμηνο του 2020 οι τιμές των διαμερισμάτων (σε ονομαστικούς όρους) ήταν κατά μέσο όρο αυξημένες κατά 4,1% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019. Με βάση τα αναθεωρημένα στοιχεία, το α΄ τρίμηνο του 2020 η αντίστοιχη αύξηση διαμορφώθηκε στο 6,6%, ενώ για το σύνολο του 2019 οι τιμές των διαμερισμάτων αυξήθηκαν με μέσο ετήσιο ρυθμό 7,2%. Στην περίπτωση, δείκτη νέων τιμών οικιστικών ακινήτων (έως των 5 ετών), σημειώθηκε οριακή αύξηση 0,6% σε σχέση με το α΄τρίμηνο του 2019 στις 66,9 μονάδες από 69,5 μονάδες. Επίσης οριακή αύξηση κατά 0,2% σημειώθηκε και στο δείκτη τιμών οικιστικών ακινήτων (άνω των 5 ετών) το β΄τρίμηνο του 2020 στις 65,2 μονάδες, έναντι του α΄τρίμηνου 2019 στις 65 μονάδες.


Δείτε το διάγραμμα διαδραστικά εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text