Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ αδύναμος σήμερα (Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020) πλησιάζει το χαμηλό τριμήνου των 615 μονάδων

Ο ΓΔ αδύναμος σήμερα (Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020) πλησιάζει το χαμηλό τριμήνου των 615 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Αρχίζουμε πραγματικά να ανησυχούμε για την πορεία του ΧΑ καθώς σήμερα ο ΓΔ με μικρή πτώση -0,65% ( στις 618 μονάδες στις 3.20 μμ) πλησιάζει το Χαμηλό Κλείσιμο 60 ημερών των 615 μονάδων όπου εμείς έχουμε τοποθετήσει ένα μερικό stop loss.

Τα πράγματα δυσκολεύουν και εμείς είμαστε σε εγρήγορση για ενδεχόμενες πωλήσεις.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει κάτω των 615 μονάδων, το ΤΧ θα μειώσει την μετοχική του έκθεση από 68% σε 50-55%.

Μετοχές

Πτωτικά κινούνται τα 4/5 των εμπορεύσιμων μετοχών και ανοδικά το 1/5 ενώ μια μετοχή, η ΜΙΓ, σημειώνει μεγάλη άνοδο άνω του +3% σε σύγκριση με 4 μετοχές, τις ΟΤΟΕΛ, ΜΠΕΛΑ, ΑΛΜΥ και ΙΝΛΟΤ, που σημειώνουν μεγάλες πτώσεις λίγο χειρότερες του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : καμία δεν αξίζει τέτοιο τίτλο, ούτε και η ΜΙΓ που σήμερα σημειώνει μεγάλη άνοδο +8% (προηγουμένως είχε φτάσει και +20%) αλλά με όγκο περίπου τον μισό των 20 εκατ τεμαχίων του χθεσινού selloff οφειλομένου στο ότι η πώληση της VIVARTIA στους ξένους θα γίνει σε τιμή κάτω της λογιστικής αξίας.

Ομοίως δεν μας ενθουσιάζει ο ΟΤΕ που σημειώνει άνοδο +2% με ένα σημερινό ανοδικό retracement που  ισοδυναμεί με το 1/5 της από μηνός μεγάλης σχετικά διόρθωσης -10%.

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα μεσοπρόθεσμων αγορών  με ανοδική διάσπαση υψηλού τριμήνου, όμως σε καλή θέση, λίγο κάτω από αυτό το υψηλό, βρίσκονται οι, ΜΥΤΙΛ , ΚΡΙ και ΠΡΟΦ.

Αντίθετα, σήματα πωλήσεων με καθοδική διάσπαση χαμηλού κλεισίματος τριμήνου δίνουν σήμερα οι ΑΤΤ και ΟΠΑΠ, ενώ από τέτοια σήματα πωλήσεων κινδυνεύουν οι, ΕΥΡΩΒ, ΑΔΜΗΕ, ΠΕΙΡ, ΕΧΑΕ, ΑΛΦΑ, ΕΤΕ, ΛΑΜΔΑ και ΦΡΛΚ.

Νέα χαμηλά τριμήνου σημειώνουν σήμερα οι, ΟΠΑΠ, ΕΛΠΕ, ΜΟΗ και ΑΡΑΙΓ.

Δείκτης Τραπεζών : ακροβατεί επικίνδυνα στην έγκυρη στήριξη των 300 μονάδων.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text