Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Σε ποια ποιοτικά γραφεία και χώρους logistics επενδύει η Prodea

Σε ποια ποιοτικά γραφεία και χώρους logistics επενδύει η Prodea

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Σε ποια ποιοτικά γραφεία και χώρους logistics επενδύει η Prodea

Του Δημήτρη Δελεβέγκου

Σε καλής ποιότητας γραφεία και αποθηκευτικούς χώρους επένδυσε η Prodea τους τελευταίους μήνες, εμφανίζοντας, κατά το πρώτο εξάμηνο της φετινής χρονιάς, έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2019, αύξηση κατά 3,4% εσόδων από μισθώματα ύψους 68,2 εκατ. ευρώ, έναντι 66 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρεται στην οικονομική έκθεση του πρώτου εξαμήνου του 2020, η αύξηση των εσόδων από μισθώματα προήλθε κυρίως από τις νέες επενδύσεις που πραγματοποιήθηκαν το 2019 αλλά και κατά τη διάρκεια της τρέχουσας περιόδου, καθώς και από την αναπροσαρμογή των μισθωμάτων.

Η αύξηση αντισταθμίστηκε εν μέρει από την μείωση των μισθωμάτων λόγω των τεσσάρων ακινήτων που πουλήθηκαν τον Δεκέμβριο του 2019 και λόγω των μέτρων που πάρθηκαν από τις κυβερνήσεις των χωρών στις οποίες δραστηριοποιείται ο όμιλος στο πλαίσιο αντιμετώπισης του COVID-19.

Στις νέες επενδύσεις της ΑΕΕΑΠ ανήκουν η απόκτηση, προ ημερών, προς 9,9 εκατ. ευρώ, ακινήτου 2,4 χιλ. τ.μ. στο Μαρκόπουλο που είναι μισθωμένο και χρησιμοποιείται ως κέντρο αποθήκευσης και διανομής.

Μέσα Ιουλίου η εταιρεία ολοκλήρωσε την απόκτηση ενός συγκροτήματος γραφείων συνολικής επιφάνειας 7,1 χιλ. τ.μ., επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως 72 & Αγαμέμνονος στο Χαλάνδρι, και ενός κτηρίου γραφείων και καταστημάτων, συνολικής επιφάνειας 1,9 χιλ. τ.μ., επί της οδού Αμφιαράου 44-46, κοντά στο κέντρο της Αθήνας, έναντι 15,4 εκατ. και ποσού 1,5 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Αρχές Ιουνίου προχώρησε στην υπογραφή προσυμφώνου για την απόκτηση του 100% των μεριδίων εταιρείας, ιδιοκτήτριας οικοπέδου στο οποίο βρίσκονται υπό ανέγερση δύο κτήρια με χρήση εμπορικών αποθηκών σύγχρονων προδιαγραφών. Το τελικό τίμημα θα προσδιοριστεί την ημερομηνία μεταβίβασης των μεριδίων της εταιρείας λαμβάνοντας, ενώ η ΑΕΕΑΠ, στο πλαίσιο του προσυμφώνου, έχει καταβάλει προκαταβολή άνω των 7 εκατ. ευρώ.

Η πανδημία δεν θα μπορούσε να μην επηρεάσει τα μεγέθη της Prodea, με τους κυρίους τομείς που επλήγησαν να περιλαμβάνουν τα καταστήματα - εμπορικούς χώρους (εκτός των υπεραγορών τροφίμων) και τα ξενοδοχεία.

Οι συγκεκριμένοι τομείς εκπροσωπούν περίπου το 10% των ετησιοποιημένων μισθωμάτων της Prodea. Τα έσοδα από τους πέντε μεγαλύτερους μισθωτές, ήτοι Εθνική Τράπεζα, Σκλαβενίτης, Ελληνικό Δημόσιο, Cosmote και Ιταλικό Δημόσιο, αντιπροσωπεύουν το 75% περίπου των ετησιοποιημένων εσόδων από μισθώματα την 30 Ιουνίου 2020 και δεν επηρεάστηκαν από τον COVID-19. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα μέτρα των κυβερνήσεων των χωρών στις οποίες δραστηριοποιείται η εισηγμένη, η μείωση στα έσοδα από μισθώματα για το 2020 εκτιμάται σε 2,5% - 3,0% επί των ετησιοποιημένων εσόδων από μισθώματα, όπως αναφέρεται στην οικονομική έκθεση πρώτου εξαμήνου.

 

Πηγή: www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text