Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | Societe Generale: Τα χειρότερα πέρασαν για την παγκόσμια οικονομία - Επουλώνονται οι πληγές

Societe Generale: Τα χειρότερα πέρασαν για την παγκόσμια οικονομία - Επουλώνονται οι πληγές

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Πλέον, θα έχουμε μια πολύ ισορροπημένη κατανομή μεταξύ των περιουσιακών στοιχείων σταθερού εισοδήματος και των μετοχών, αναφέρει η Societe Generale

Τα χειρότερα έχουν περάσει για την παγκόσμια οικονομία μετά το ξέσπασμα της πανδημικής κρίσης, όπως αναφέρει η γαλλική τράπεζα Societe Generale.

«Το υφεσιακό σπιράλ κορυφώθηκε στο α’ τρίμηνο του 2020.

Πλέον, θα έχουμε μια πολύ ισορροπημένη κατανομή μεταξύ των περιουσιακών στοιχείων σταθερού εισοδήματος και των μετοχών» δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος, Frederic Oudea, σε διαδικτυακή εκπομπή την Πέμπτη.

Η πρόσφατη τάση επιβεβαιώνει τη σταδιακή ανάκαμψη από τα μέσα Μαΐου, όταν τα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη άρχισαν να αίρουν τα δρακόντεια περιοριστικά μέτρα που είχαν λάβει για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού.

Τα έσοδα βελτιώθηκαν, ιδίως για τις μετοχές της τράπεζας, που δεν παρουσίασαν τις ίδιες μετατοπίσεις με τους πρώτους έξι μήνες του έτους

Η αγορά παραγώγων, που θεωρείται εδώ και καιρό η ειδικότητα της Societe Generale, σημείωσε απώλειες ρεκόρ το α’ τρίμηνο.

Ορισμένες από τις συναλλαγές της τράπεζας είχαν βασιστεί σε πληρωμές μερισμάτων, πολλές από τις οποίες σταμάτησαν ως απάντηση στην πανδημία.

Η τράπεζα εργάζεται πλέον για να αλλάξει τα δομημένα προϊόντα της, ώστε να μην εκτίθεται στον κίνδυνο μη καταβολής μερισμάτων.

Σχεδιάζει επίσης να προσφέρει περισσότερα προϊόντα ενός στοιχείου, αντί για προϊόντα υποκείμενα σε πολλαπλά στοιχεία.

«Οι επενδυτές μπορούν να δεχτούν ελαφρώς χαμηλότερες αποδόσεις, σε έναν κόσμο μηδενικών επιτοκίων, με εμάς να αναλαμβάνουμε λιγότερο κίνδυνο» δήλωσε ο Oudea.

Η SocGen είπε ότι το κόστος κινδύνου για ολόκληρο το έτος θα κυμανθεί χαμηλότερα:

Από 70 έως 100 μονάδες βάσης.

Ο δείκτης CET1 θα κυμανεθεί από 11,5% έως 12%.

Η τράπεζα επιβεβαίωσε επίσης τον στόχο της να μειώσει τα υποκείμενα κόστη σε 16,5 δισεκατομμύρια ευρώ (19,3 δισεκατομμύρια δολάρια) το 2020, από 17,4 δισεκατομμύρια ευρώ πέρυσι.

Τέλος, η τράπεζα σχεδιάζει να συγχωνευτεί με τη Credit du Nord, μη αποκλείοντας και άλλες, μη διασυνοριακές συγχωνεύσεις.

 

www.bankingnews.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text