Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ τείνει σήμερα (Παρ, 25/9/2020) να διασπάσει καθοδικά την έγκυρη στήριξη – χαμηλό τριμήνου των 615 μονάδων

Ο ΓΔ τείνει σήμερα (Παρ, 25/9/2020) να διασπάσει καθοδικά την έγκυρη στήριξη – χαμηλό τριμήνου των 615 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Με προσοχή παρακολουθούμε την σημερινή συνεδρίαση με τον ΓΔ (-0,55%, στις 616 μονάδες, στις 4.10 μμ) να προσεγγίζει παρά μια μονάδα την έγκυρη στήριξη – χαμηλό κλείσιμο 60 ημερών των 615 μονάδων όπου εμείς έχουμε τοποθετήσει ένα ακόμη stop loss.

Αιτία της σημερινής διόρθωσης φέρεται να είναι η αντίστοιχη συμπεριφορά, πτώση προς τα χαμηλά διμήνου-τριμήνου, των Δυτικών χρηματιστηρίων καθώς και η έξαρση των κρουσμάτων του 2ου κύματος του κορονοιού.

Είμαστε έτοιμοι για ενδεχόμενες πωλήσεις.

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει κάτω των 615 μονάδων, το ΤΧ θα μειώσει την μετοχική του έκθεση από 68% σε περίπου 50% πουλώντας τυχαίως από τις μετοχές του.

Μετοχές

Πτωτικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα ¾ των εμπορεύσιμων μετοχών και ανοδικά το ¼ ενώ 4 μετοχές, οι ΣΕΝΕΡ, ΠΕΙΡ, ΒΙΟ και ΕΕΕ, σημειώνουν μεγάλες πτώσεις λίγο χειρότερες του -3% σε σύγκριση με καμία μετοχή από τις 50 εμπορεύσιμες που παρακολουθούμε που να σημειώνει άνοδο άνω του +2%.

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών και καμία δεν σημειώνει νέο υψηλό τριμήνου σε αντίθεση με μια, την ΛΑΜΔΑ, που δίνει σήματα πωλήσεων με καθοδική διάσπαση έγκυρης στήριξης και ταυτόχρονα που σημειώνει νέο χαμηλό τριμήνου. Η απουσία νέων χαμηλών σε κατιδίαν μετοχές δείχνει ότι δεν έχει ξεκινήσει ακόμα ισχυρό πτωτικό κύμα.

Πολύ καλή τεχνική εικόνα (μετοχές που πλησιάζουν έγκυρες αντιστάσεις – υψηλά τριμήνου) παρουσιάζουν μόνον οι, ΜΥΤΙΛ, ΠΡΟΦ και ΣΑΡ, ενώ το αντίθετο παρουσιάζουν οι, ΟΠΑΠ, ΕΧΑΕ, ΑΒΑΞ, ΜΠΕΛΑ, ΑΛΦΑ, ΕΤΕ και ΕΥΡΩΒ.

Μεγάλους όγκους διακρίνουμε , ανοδικούς σε ΟΠΑΠ (με την τιμή όμως να βρίσκεται κοντά σε χαμηλά τριμήνου) και ΔΕΗ (που κρατά την υψηλή της θέση). Διανομές δεν βλέπουμε σήμερα.

Τέλος, ο απελπισμένος ΔΤΡ κινείται και σήμερα σε δυσμενή περιοχή λίγο κάτω των 300 μονάδων.

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα την ίδια περίπου ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text