Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Intracom Holdings: Πτώση πωλήσεων 5,5% και νέες συμβάσεις 570 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο

Intracom Holdings: Πτώση πωλήσεων 5,5% και νέες συμβάσεις 570 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Intracom Holdings: Πτώση πωλήσεων 5,5% και νέες συμβάσεις 570 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο

Υποχώρηση στις πωλήσεις και στα λειτουργικά αποτελέσματα εντός του αναμενόμενου, ανακοίνωσε η Intracom Holdings ΙΝΤΚΑ για το α’ εξάμηνο του 2020 εμφανίζοντας σημαντική αύξηση του ανεκτέλεστου συμβάσεων, κέρδη μετά φόρων για τους μετόχους της μητρικής ως αποτέλεσμα της πώλησης της K-WIND.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη διοίκηση του ομίλου το α’ εξάμηνο που σηματοδοτήθηκε από την επέλευση της πανδημίας του Covid-19, η οποία επηρέασε την άσκηση της επιχειρηματικότητας στο σύνολο των εταιρειών και θα έχει περιορισμένες και ανακτήσιμες επιπτώσεις στα βασικά μεγέθη του ομίλου. Η υποχώρηση των ενοποιημένων πωλήσεων και της λειτουργικής κερδοφορίας (EBITDA) κατά 5,5% και 7,5% αντίστοιχα στο α’ εξάμηνο εντάσσεται στο παραπάνω πλαίσιο και είναι πλήρως ελεγχόμενη και εντός των αναμενόμενων, επισημαίνει η εταιρεία.

Οι ενοποιημένες πωλήσεις από συνεχιζόμενες δραστηριότητες ανέρχονται σε 216,6 εκατ. ευρώ έναντι 229,2 εκατ. ευρώ αναμορφωμένων πωλήσεων, το αντίστοιχο διάστημα του 2019. Η λειτουργική κερδοφορία EBITDA του ομίλου από συνεχιζόμενες δραστηριότητες διαμορφώθηκε στα 12,6 εκατ. ευρώ έναντι 13,7 εκατ. ευρώ στην προηγούμενη χρήση και το αποτέλεσμα προ φόρων διαμορφώθηκε σε -2,3 εκατ. ευρώ έναντι -1,4 εκατ. Ευρώ αντίστοιχα.

Στις 26/6/2020 η εταιρεία ανακοίνωσε την πώληση της θυγατρικής της K-WIND. H συναλλαγή είχε ως αποτέλεσμα κέρδος 8,4 εκατ. ευρώ για τον όμιλο το οποίο καταγράφηκε στις διακοπείσες δραστηριότητες. Το αποτέλεσμα μετά φόρων από το σύνολο των δραστηριοτήτων διαμορφώθηκε σε 5,2 εκατ. ευρώ έναντι -4,1 εκατ. ευρώ στο α’ εξάμηνο του 2019. Τα καθαρά κέρδη τα αποδιδόμενα στους μετόχους ανήλθαν σε 6,7 εκατ. ευρώ έναντι -3,8 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Τα περιοριστικά μέτρα του δεύτερου τριμήνου λόγω του Covid επέδρασαν στην κατασκευαστική δραστηριότητα του ομίλου, με τις ενοποιημένες πωλήσεις του ομίλου INTRAKAT ΙΝΚΑΤ να διαμορφώνονται σε 87,0 εκατ. ευρώ από 126,2 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο διάστημα του 2019, μειωμένες κατά 31%. Αντίστοιχα η λειτουργική κερδοφορία EBITDA διαμορφώθηκε σε 2,7 εκατ. ευρώ έναντι 8,3 εκατ. Ευρώ αντίστοιχα. Σημειώνεται ότι το α’ εξάμηνο ο όμιλος INTRAKAT υπέγραψε νέες συμβάσεις ύψους 102 εκατ. ευρώ και την 30/6/2020 διαθέτει ανεκτέλεστο υπόλοιπο υπογεγραμμένων συμβάσεων ύψους 320 εκατ. ευρώ. Πλέον του ανεκτέλεστου, ο όμιλος INTRAKAT, έχει μειοδοτήσει σε νέα έργα ύψους 205 εκατ. ευρώ.

Ο Ομιλος INTRASOFT INTERNATIONAL στο α’ εξάμηνο του 2020 υπεραπέδωσε σε όλα τα βασικά μεγέθη. Κατέγραψε αύξηση πωλήσεων κατά 8,4%, ήτοι 93,3 εκατ. ευρώ στο α’ εξάμηνο από 86,1 εκατ. ευρώ στο α’ εξάμηνο του 2019, αύξηση στο EBITDA κατά 51,8%, στα 9,5 εκατ. ευρώ από 6,2 εκατ. ευρώ αντίστοιχα και υπερτριπλάσια κέρδη προ φόρων σε 3,3 εκατ. ευρώ έναντι 0,7 εκατ. ευρώ αντίστοιχα. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην υπογραφή νέων συμβάσεων, 409 εκατ. ευρώ διαμορφώνοντας ανεκτέλεστο υπόλοιπο συμβάσεων στις 30/6/2020 ύψους 730 εκατ. ευρώ.

Για την IDE το α’ εξάμηνο του 2019 δεν ήταν ενδεικτικό, καθώς περιείχε στρέβλωση από ανισοβαρές πρόγραμμα τιμολογήσεων που την είχε οδηγήσει σε ζημιές. Το α’ εξάμηνο του 2020 η εταιρεία καταγράφει πωλήσεις 32,7 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων 1,5 εκατ. ευρώ. Το α’ εξάμηνο υπέγραψε νέες συμβάσεις 58 εκατ. ευρώ με αποτέλεσμα το ανεκτέλεστο υπόλοιπο να διαμορφωθεί στα 137 εκατ. ευρώ.

Η INTRADEVELOPMENT, η εταιρεία του ομίλου που δραστηριοποιείται στο χώρο της ανάπτυξης ακινήτων, ολοκλήρωσε μέσα στο 2019 την πώληση των έργων που ανέπτυσσε τα τελευταία χρόνια, και βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης των επομένων. Μέσα στο πρώτο εξάμηνο δεν είχε έσοδο και κατέγραψε ως ζημία το λειτουργικό της κόστος.

Σημειώνεται τέλος ότι η μητρική εταιρεία κατέγραψε κέρδος από τη συναλλαγή πώλησης της θυγατρικής K-WIND ύψους 3,1 εκατ. ευρώ και τα κέρδη μετά φόρων για τη μητρική εταιρεία από το σύνολο των δραστηριοτήτων της ανήλθαν σε 1,0 εκατ. ευρώ.

Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα για το Η12020, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Intracom Δημήτρης Κλώνης ανέφερε:

«Τα αποτελέσματα του Ομίλου Intracom για το πρώτο εξάμηνο του 2020, που σας παρουσιάζουμε σήμερα, είναι προϊόν σκληρής και συντονισμένης δουλειάς σε απαιτητικό και αβέβαιο περιβάλλον, αποτέλεσμα της πανδημίας του COVID-19. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος γιατί όχι μόνο αντιμετωπίσαμε τα περιοριστικά μέτρα με τις ελάχιστες δυνατές απώλειες για τον Όμιλο, αλλά με νέες συμβάσεις € 570 εκατ. εξασφαλίζουμε ισχυρή προοπτική ανάπτυξης για τα επόμενα χρόνια. Τέλος, στην εκπνοή του εξαμήνου ολοκληρώσαμε την πώληση της K-WIND, δημιουργώντας άμεσα αξία για την Εταιρεία και τους μετόχους μας. Σε αυτό το ρευστό περιβάλλον, δουλεύουμε εστιασμένοι στη συγκράτηση των βασικών μας μεγεθών σήμερα και ενισχύουμε την υποδομή για ισχυρή ανάπτυξη στο μέλλον».

 

Διαβάστε ολόκληρο το Δελτίο Τύπου της εταιρίας εδώ

 

naftemporiki.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text