Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | Κίνα: Άλμα 19,1% στα βιομηχανικά κέρδη τον Αύγουστο

Κίνα: Άλμα 19,1% στα βιομηχανικά κέρδη τον Αύγουστο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Τα κέρδη από τις βιομηχανικές εταιρείες της Κίνας αυξήθηκαν για 4ο  διαδοχικό μήνα τον Αύγουστο, εν μέρει ενισχυμένα από την ανάκαμψη των τιμών των βασικών προϊόντων και του εξοπλισμού στη μεταποίηση, όπως ανέφερε η στατιστική υπηρεσία της χώρας χθες Κυριακή.

Συγκεκριμένα τα βιομηχανικά κέρδη αυξήθηκαν κατά 19,1% σε ετήσια βάση τον Αύγουστο, στα 612,81 δισ. γιουάν (89,8 δισ. δολάρια), ακολουθώντας μία αντίστοιχη αύξηση της τάξεως του 19,6% τον Ιούλιο.

Η οικονομική ανάκαμψη της Κίνας μήνα με το μήνα αποκτάει δυναμική, καθώς η ζήτηση, τα κυβερνητικά μέτρα στήριξης και οι εκπληκτικά ανθεκτικές εξαγωγές προσφέρουν ώθηση στην ανάκαμψη.

Ωστόσο, τα κέρδη των βιομηχανικών εταιρειών εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν εξωτερικές πιέσεις, καθώς οι αυξανόμενες εντάσεις μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου επιβαρύνουν τις εμπορικές προοπτικές παγκοσμίως.

Τα κέρδη στη μεταποίηση των πρώτων υλών αυξήθηκαν κατά 32,5% τον Αύγουστο, από 14,7% τον Ιούλιο, σύμφωνα με τον Ζου Χονγκ, αξιωματούχο της στατιστικής υπηρεσίας, κάτι που οφείλεται εν μέρει στην ανάκαμψη των τιμών των προϊόντων παγκοσμίως όπως το αργό πετρέλαιο και το σιδηρομετάλλευμα.

Τα κέρδη του τομέα παραγωγής γενικού εξοπλισμού σημείωσαν άνοδο 37% τον Αύγουστο, και αυτά των ηλεκτρικών μηχανημάτων κατά 13,3%.

Οι μακροοικονομικοί δείκτες του Αυγούστου, από τις εξαγωγές έως τις τιμές παραγωγού και την παραγωγή των εργοστασίων, υποδεικνύουν μια περαιτέρω ανάκαμψη στον βιομηχανικό τομέα.

Για το διάστημα Ιανουάριος/Αύγουστος, τα κέρδη των βιομηχανικών εταιρειών εμφανίζονται μειωμένα κατά 4,4% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα στα 3,72 τρισ. γιουάν, βελτιωμένα από την συρρίκνωση 8,1% κατά τους πρώτους 7 μήνες.

Τα κέρδη στις κρατικές βιομηχανικές εταιρείες μειώθηκαν 17% σε ετήσια βάση για τους πρώτους 8 μήνες του έτους, έναντι πτώσης κατά 23,5% τους πρώτους 7, ενώ στον ιδιωτικό τομέα υποχώρησαν 3,3% στο 8μηνο, σε σχέση με την πτώση 5,3% τους πρώτους 7 μήνες.

 

Πηγή: www.naftemporiki.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text