Αρχική | Χρηματιστήριο | Διεθνείς Αγορές | Τι θα φέρει η ένταξη των κινεζικών ομολόγων στον FTSE Russell

Τι θα φέρει η ένταξη των κινεζικών ομολόγων στον FTSE Russell

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Σε μία ξεκάθαρη ψήφο εμπιστοσύνης προς την δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη, η FTSE Russell ανακοίνωσε ότι θα εντάξει τα κινεζικά κρατικά ομόλογα στον βασικό ομολογιακό δείκτη της World Government Bond Index από τον Οκτώβριο του 2021. Πρόκειται για μία εξέλιξη η οποία αναμένεται να χαρίσει πλούσιες εισροές κεφαλαίων στην Κίνα.

Η προσθήκη αυτή θα είναι η τρίτη των κινεζικών ομολόγων σε μεγάλο παγκόσμιο δείκτη και έρχεται σε μάι περίοδο κατά την οποία οι επενδυτές κυνηγούν τις αποδόσεις σε ένα περιβάλλον μηδενικών ή και αρνητικών επιτοκίων. Σύμφωνα με το CNBC επενδυτές και αναλυτές υπολογίζουν ότι το ντεμπούτο στον FTSE Russell θα φέρει εισροές τουλάχιστον 100 δισ. δολαρίων στην Κίνα. Πρόκειται ουσιαστικά για ακόμη ένα πολύ σημαντικό βήμα στην προσπάθεια του Πεκίνου για διεθνοποίηση των τοπικών χρηματοοικονομικών αγορών του.

Η αγορά ομολόγων της Κίνας με αξία 16 τρισ. δολαρίων είναι η δεύτερη μεγαλύτερη παγκοσμίως, αλλά η συμμετοχή των διεθνών επενδυτών είναι εξαιρετικά περιορισμένη. Η απόδοση του κρατικού δεκαετούς ομολόγου είναι αυτή την περίοδο κοντά στο 3%, την ώρα που οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων μεγάλων οικονομιών της Ευρωζώνης κινούνται σε αρνητικό έδαφος και της Ελλάδας λίγο πάνω από το 1%.

 

Πηγή: www.kathimerini.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text