Αρχική | Χ&Α | Χ&Α - Επικαιρότητα | Δευτέρα 28/9/2020: Ικανοποιητική επίδοση, με μη ικανοποιητική αξία συναλλαγών

Δευτέρα 28/9/2020: Ικανοποιητική επίδοση, με μη ικανοποιητική αξία συναλλαγών

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ικανοποιητική επίδοση, με μη ικανοποιητική αξία συναλλαγών κατέγραψε σήμερα η χρηματιστηριακή αγορά, διακόπτοντας ένα πτωτικό σερί 6 συνεδριάσεων.
Ο Γενικός Δείκτης ακολούθησε την κατεύθυνση των διεθνών χρηματιστηριακών αγορών, με μικρότερη όμως ένταση. Από την πλευρά μας, δε μπορούμε να πούμε ότι, τελικά είμαστε ικανοποιημένοι.

Ο ΚΜΟ-200 ημερών εξακολουθεί να υποχωρεί με ταχείς ρυθμούς (περίπου 1,3 μονάδες την ημέρα) και βρίσκεται στις 704 μονάδες. Σταδιακά, μπαίνει σε “επίπεδο άμεσης προσέγγισης” από το Γενικό Δείκτη. Εκτιμούμε όμως ότι αυτό δύσκολα θα συμβεί άμεσα.

 

Εξακολουθούμε να διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας για την πορεία της αγοράς στο επόμενο δίμηνο, υπό την έννοια ότι θα βλέπαμε ως ιδιαίτερα δύσκολο το ενδεχόμενο μιας ανόδου. Εκτιμούμε ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γίνει μόνο μετά από τα μέσα Νοεμβρίου, υπό την προϋπόθεση ότι θα έχει αποσαφηνιστεί η κατάσταση στο αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών.

Παράλληλα, εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι αν κάποιος εξακολουθεί να διακρατά μετοχές στα παρόντα επίπεδα τιμών, δε κινδυνεύει να υποστεί σημαντικές απώλειες, ή ακόμη και εάν υποστεί, αυτές θα είναι προσωρινές.

 

Πολλά είναι τα ζητήματα που απασχολούν την αγορά: Τακτοποίηση των τραπεζικών κόκκινων δανείων, εξέλιξη Προϋπολογισμού, έξαρση της πανδημίας, εξελίξεις επί των ελληνοτουρκικών, πορεία διεθνούς οικονομίας. Εκτίμησή μας είναι ότι, επί όλων αυτών, δύσκολα θα υπήρχαν αισιόδοξες εξελίξεις το αμέσως προσεχές διάστημα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text