Αρχική | Χ&Α | Χ&Α - Επικαιρότητα | Ενθαρρυντική ανοδική ώθηση στην αγορά

Ενθαρρυντική ανοδική ώθηση στην αγορά

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ενθαρρυντική ανοδική ώθηση στην αγορά

Παρά την αρνητική εξέλιξη των αμερικανικών παραγώγων (γύρισαν αρνητικά, αμέσως μετά το debate μεταξύ των υποψηφίων Προέδρων Τραμπ και Μπάιντεν), η αγορά της Αθήνας υπήρξε ανοδική, λίγη ώρα μετά το άνοιγμά της.

Μπορεί η σημερινή άνοδος της χρηματιστηριακής αγοράς να θεωρείται αμελητέα σε ποσοστό (στις 2:00 μμ, κινείται γύρω από το +0,40%), αλλά είναι αρκετά ενθαρρυντική αν λάβουμε υπόψη ότι το διεθνές περιβάλλον εξακολουθεί να είναι αρνητικά επηρεασμένο από τα αρνητικά αμερικανικά παράγωγα.

Αυτήν την στιγμή (2:00 μμ), στο ταμπλο, από τις 112 μετοχές που διαπραγματεύονται, οι 55 είναι ανοδικές, οι 39 είναι πτωτικές και 18 αμετάβλητες. Έχει ιδιαίτερη σημασία ότι, ανάμεσα στις ανοδικές, βρίσκονται μετοχές που η αγορά τις θεωρεί ως “καλές”, κάτι που δείχνει πως υπάρχει μια διάθεση για ώθηση της αγοράς προς τα πάνω.

Όσον αφορά στο χαρτοφυλάκιό μας και στο “Απόλυτο Σύστημα”, το υψηλό κλείσιμο 20 ημερών, σήμερα βρίσκεται στις 663,61 μονάδες και σε 11 ημέρες θα είναι στις 658,54 μονάδες. Δε θα θέλαμε να μπούμε στην αγορά σ’ αυτά τα επίπεδα. Συνεπώς, θα προτιμούσαμε μία καθυστέρηση της ανόδου της αγοράς, ώστε να υποχωρήσει το “υψηλό 20 ημερών” και αν υπάρξει σήμα εισόδου, αυτό να δοθεί σε χαμηλότερα επίπεδα. Καθώς η αγορά κινείται σε ένα στενό εύρος τιμών, χωρίς κατεύθυνση, ίσως -και πάλι- αναγκαστούμε να βγούμε μετά από μία σύντομη παραμονή.

Υπενθυμίζουμε μία σταθερή μας άποψη, αυτής της περιόδου, ότι δηλαδή, κάποιος που παραμένει εντός αγοράς (διακρατά μετοχές) στην παρούσα φάση, υπό κανονικές συνθήκες, δε διακινδυνεύει να υποστεί μεγάλες απώλειες, ακόμη και αν η αγορά υποχωρήσει από τα παρόντα επίπεδα.

Παράλληλα ο ΚΜΟ 200 ημερών βρίσκεται στις 703,37 μονάδες και μέσα στις επόμενες μέρες θα βρίσκεται πλέον κάτω από τις 700 μονάδες. Οι απόσταση ΓΔ και ΚΜΟ 200 αρχίζει να μειώνεται, ενώ πιθανό σήμα εισόδου θα μπορούσε να δοθεί στα μέσα Νοεμβρίου.



Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text