Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Η αγορά παίρνει σήμερα (Παρ, 2/10/2020) πάλι καθοδική τροπή προς την στήριξη – χαμηλό τριμήνου των 615 μονάδων του ΓΔ

Η αγορά παίρνει σήμερα (Παρ, 2/10/2020) πάλι καθοδική τροπή προς την στήριξη – χαμηλό τριμήνου των 615 μονάδων του ΓΔ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Αναπάντεχη πτώση σημειώνεται σήμερα στην αγορά με τον ΓΔ αυτή τη στιγμή (4.10 μμ) να χάνει -1,30% (στις 623 μονάδες) με μειωμένο για την εποχή τζίρο (33 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) ακολουθώντας τις ανάλογες απρόσμενες διορθώσεις, λόγω μόλυνσης από covid του προέδρου των ΗΠΑ, στα ευρωπαικά χρηματιστήρια (DAX -1,20%, κοντά στα χαμηλά διμήνου).

Στο γράφημα βλέπουμε την επικινδυνότητα της κατάστασης καθώς ο ΓΔ κινείται λίγο πάνω, κατά 8 μονάδες ή 1,20%, από την σημαντική έγκυρη (τριών σημείων επαφής) στήριξη – χαμηλό κλείσιμο 60 ημερών των 615 μονάδων την οποίαν αν διασπάσει καθοδικά τότε θα υπάρχει ενδεχόμενο να ξεσπάσει καθοδική τάση προς επίπεδα κάτω των 600 μονάδων.

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά περίπου 2/3 με μετοχές και 1/3 με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Πτωτικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 6/7 των εμπορεύσιμων μετοχών που παρακολουθούμε και ανοδικά το 1/7 ενώ 7 μετοχές, οι ΜΟΗ, ΣΑΡ, ΑΒΑΞ, ΑΔΜΗΕ, ΕΥΡΩΒ, ΙΝΚΑΤ και ΦΡΙΓΟ, σημειώνουν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3% σε σύγκριση με δυο μετοχές, τις ΣΕΝΕΡ και ΜΙΓ, που πετυχαίνουν ανόδους άνω του +3%.

Η μετοχή της ημέρας. Καμία δεν αξίζει σήμερα τέτοιο τίτλο. Όσο για την ΜΙΓ, θεωρούμε ότι η σημερινή μεγάλη άνοδος +12,40% με τζίρο 180 χιλ ευρώ, οφείλεται σε υψηλού κινδύνου στοιχήματα επενδυτών υπέρ της διάσωσης της εταιρίας, γεγονός που αν πραγματοποιηθεί, θα δώσει τεράστια κέρδη αφού δεν είναι δύσκολο για την μετοχή από τα σημερινά  2,5 λεπτά του ευρώ, να βρεθεί γρήγορα στα 5 λεπτά.(+100% άνοδος).

Νέα υψηλά πετυχαίνουν σήμερα οι ΣΕΝΕΡ, ΒΙΟ και ΙΝΤΚΑ, με πιο εντυπωσιακή την ΣΕΝΕΡ λόγω των πολύ μεγάλων όγκων (500 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής).

Καμία δεν δίνει σήμερα σήματα πωλήσεων με καθοδική διάσπαση έγκυρης στήριξης-χαμηλού τριμήνου η ΕΤΕ ενώ από τέτοια σήματα κινδυνεύουν οι ΕΥΡΩΒ και ΕΧΑΕ.

Πολύ καλά (έτοιμα για ανοδικές διασπάσει έγκυρων αντιστάσεων)   γραφήματα διακρίνουμε στις ΟΛΘ, ΠΡΟΦ, ΠΛΑΚΡ και ΚΡΙ.

Νέα χαμηλά έτους σημειώνουν σήμερα οι ΙΚΤΙΝ και η ΦΡΙΓΟ (η δεύτερη -9%, στα 6,1 λεπτά του ευρώ δείχνοντας ότι οδεύει προς το μοιραίο).

Ο Δείκτης Τραπεζών ΔΤΡ και πάλι σήμερα κατέβηκε κάτω των 300 μονάδων.

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα κατά την ίδιαν ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text