Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ συνεχίζει και σήμερα (Δευτ, 5/10/2020) τις προσπάθειές του να ξεφύγει από τα χαμηλά τριμήνου

Ο ΓΔ συνεχίζει και σήμερα (Δευτ, 5/10/2020) τις προσπάθειές του να ξεφύγει από τα χαμηλά τριμήνου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

 

 

Αρκετά ικανοποιητική είναι η μέχρι τούδε (4.00 μμ) σημερινή συνεδρίαση με τον ΓΔ να σημειώνει καλή άνοδο +1,00% (στις 932 μονάδες) με μικρό τζίρο (30 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με ανάλογα ανοδικά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια που και αυτά κινούνται κοντά στα χαμηλά διμήνου.

 

Στο γράφημα βλέπουμε την 6μηνη ανάπαυλα – αναμονή του ΓΔ στο εύρος των 600-680 μονάδων καθώς και την πιο πρόσφατη δίμηνη ανάπαυλα στο στενότερο εύρος των 615-665 μονάδων, αλλά δεν μπορούμε να αποφανθούμε ποιες δυνάμεις θα υπερτερήσουν και διασπάσουν τα κανάλια αυτά, οι ανοδικές ή οι καθοδικές.

 

Θα αναπτύξουμε αισιόδοξη σχετικά στάση μόνον αν ο ΓΔ ξεπεράσει το ψυχολογικό επίπεδο των 650 μονάδων. Όσο ο ΓΔ θα κινείται κάτω των 650 μονάδων, εμείς θα είμαστε απρόθυμοι για αγορές.

Στρατηγική για το κλείσιμο

 

Το κατά περίπου 2/3 με μετοχές και 1/3 με μετρητά Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

 

 

Ανοδικό είναι σήμερα το πλάτος της αγοράς με τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών να κινούνται θετικά και το 1/3 αρνητικά ενώ μόνον δύο μετοχές, οι losers ΜΙΓ και ΦΡΙΓΟ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να σημειώνει μεγάλη πτώση χειρότερη του -3%.

 

Η μετοχή της ημέρας : καμία μετοχή δεν αξίζει σήμερα τέτοιο τίτλο.

 

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών ή πωλήσεων με ανοδικές ή αντίστοιχα καθοδικές διασπάσεις έγκυρων αντιστάσεων – υψηλών τριμήνου ή αντίστοιχα έγκυρων στηρίξεων – χαμηλών διμήνου.

 

Τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα αγορών οι, ΟΛΠ, ΣΑΡ, ΓΕΚΤ, ΑΔΜΗΕ, ΙΝΚΑΤ και ΚΡΙ και τέτοια σήματα πωλήσεων οι ΕΧΑΕ και ΛΑΜΔΑ.

 

Νέα υψηλά τριμήνου πετυχαίνουν σήμερα οι, ΔΕΗ, ΜΥΤΙΛ, ΣΕΝΕΡ, ΒΙΟ, ΕΛΧΑ, ΠΛΑΙΣ και ΙΝΤΚΑ ενώ νέα χαμηλά ιδίου διαστήματος σημειώνουν οι, ΙΚΤΙΝ και ΑΡΑΙΓ. Η αναλογία 6 νέα υψηλά προς 2 νέα χαμηλά έρχεται σε απόκλιση με την τρέχουσα καθοδική τάση του ΓΔ και δεν αποκλείεται να προϊδεάζει για ανοδική διάσπαση των 665 μονάδων.

 

Καμία μετοχή δεν σηκώνει σήμερα όγκους δείχνοντας ότι η σημερινή συνεδρίαση θα μπορούσε να θεωρηθεί σαν αναμονής παρά ανοδική.

 

Πρίν λίγες ώρες αναρτήσαμε με δικό μας σχολιασμό τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα Α’ εξαμήνου 2020 που δημοσιεύτηκαν την περασμένη Πέμπτη.

 

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text