Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ με μέτρια άνοδο σήμερα (Τρίτη, 6 Οκτωβρίου 2020), επανέρχεται σε καθαρά πλευρική τάση

Ο ΓΔ με μέτρια άνοδο σήμερα (Τρίτη, 6 Οκτωβρίου 2020), επανέρχεται σε καθαρά πλευρική τάση

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

 

 

Αρκετά ικανοποιητική θεωρούμε την σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με μέτρια άνοδο +1% (στις 639 μονάδες, στις 3.20 μμ) , μικρό τζίρο (42 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με παρόμοια συμπεριφορά στους ευρωπαϊκούς δείκτες, επανέρχεται σε καθαρή πλευρική τάση, στην μέση ακριβώς του τρίμηνου καναλιού των 615-663 μονάδων και λίγο πάνω από την γραμμή του ΕΚΜΟ30.

 

Η τρίμηνη οριζόντια τάση του ΓΔ οφείλεται στην ισοδυναμία δύο δυνάμεων, της καθοδικής τάσης που προκαλεί η πανδημία του κορονοιού και της ανοδικής που προκαλεί η διοχέτευση χρήματος από την ΕΚΤ προς τις ευρωπαϊκές οικονομίες και επιχειρήσεις.

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

 

Το κατά τα 2/3 με μετοχές και 1/3 με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις. Σε αγορές θα προχωρήσει εάν ο ΓΔ δυναμώσει και διασπάσει ανοδικά ή προσεγγίσει με δύναμη το άνω όριο των 663 μονάδων του αναφερθέντος καναλιού και σε πωλήσεις αν ο ΓΔ αποδυναμωθεί και διασπάσει καθοδικά το κάτω όριο του ιδίου καναλιού των 615 μονάδων.

 

Κατ εξαίρεση, αν ο ΓΔ κλείσει με άνοδο άνω του +1,50% δεχόμενος σήματα αγορών από το σύστημα του προ-στροφέα (κοίτα βιβλίο στροφέα, εκδ Ι Σιάτρας, σελ 54), το ΤΧ θα αυξήσει την έκθεσή του σε μετοχές από 68% σε 70-80%.

 

 

Μετοχές

 

Ανοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 2/3 των μετοχών και καθοδικά το 1/3 ενώ, 8 μετοχές, οι ΜΙΓ, ΑΡΑΙΓ, ΦΡΛΚ, ΕΤΕ, ΙΝΤΚΑ, ΔΕΗ ΠΛΑΘ και ΠΕΙΡ, πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει περισσότερο του -3%.

 

Η μετοχή της ημέρας : μας εντυπωσιάζουν σήμερα οι, ΜΙΓ, ΑΡΑΙΓ , ΦΡΛΚ, που πετυχαίνουν ανόδους μεταξύ +5% και +8% με μεγάλους σχετικά όγκους, αλλά δεν θα τις θεωρήσουμε μετοχές της ημέρας λόγω του ότι βρίσκονται σε καθοδική τάση, οι δύο πρώτες έκλεισαν χθες σε χαμηλά 5ετίας και η τρίτη κοντά στα χαμηλά τριμήνου.

 

Αντίθετα, μας εντυπωσιάζουν οι μετοχές που πετυχαίνουν σήμερα νέα υψηλά τριμήνου και είναι οι, ΔΕΗ, ΙΝΤΚΑ, ΠΛΑΙΣ, ΕΛΧΑ και ΠΛΑΘ.

 

Τείνουν να διασπάσουν έγκυρες αντιστάσεις – υψηλά τριμήνου οι, ΟΛΠ, ΑΔΜΗΕ, ΙΝΚΑΤ, ΣΑΡ και ΠΛΑΚΡ, μερικές των οποίων θα αγοράσουμε αν ο ΓΔ επανέλθει πάνω από το ψυχολογικό όριο των 650 μονάδων.

 

Υστερεί η σημερινή άνοδος από άποψης τζίρων, τόσο συνολικών, όσο και σε κατιδίαν μετοχές (εκτός των τριών αναφερθεισών με ανόδους άνω του +5%), παραμένωντας σε χαμηλά επίπεδα δείχνοντας έτσι απουσία εισροής «φρέσκου» χρήματος στην αγορά.

 

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text